Annonse


Opera blir Microsofts nettleser

Norske Opera har inngått avtale med Microsoft om å bli standard nettleser på selskapets billig-telefoner. 

Mest i Asia
Som kjent eier nå Microsoft det som tidligere var Nokias mobilavdeling. De fikk merkevaren med på kjøpet. Derfor heter nå Microsoft-telefonene Nokia.

Opera Mini vil være å finne på Nokias Asha-telefoner, som stor sett selges i Asia. Majoriteten av disse kjører operativsystemet Series 40.

Selv om telefoner av denne ikke er å se i Norge, er det ikke småtterier vi snakker om.

Solgt 1,5 milliarder
For totalt er det så langt solgt 1,5 milliarder Series 40-telefoner ute i verden – stort sett i land der inntektsnivået hos folk flest er betydelig lavere enn hos oss.

Lisensen gjelder også Series 30+-telefoner.

Opera Mini har i dag rundt 250 millioner brukere. Rundt 100 millioner av dem kjører Android.

Med den nye Nokia/Microsoft-avtalen blir brukerbasen kraftig utvidet, og Opera vil etter alt å dømme styrke sin posisjon som leverandør av mobile nettlesere.

Kjappere og billigere
Opera Mini virker slik at tunge dataoverføringene skjer på Operas server sentralt. Dermed sparer brukerne båndbredde, slik at det går raskere å surfe når forbindelsen er dårlig.

Også på kostnadssiden er det betydelige gevinster å hente med dette systemet, noe som også er et viktig poeng i det markedet der Asha-telefonene opererer.

Skal avvikles
Microsoft annonserte i juli i år at de vil fase ut de nåværende billige-telefonene (såkalte «feature phones») til fordel for Windows Phone.

Dermed kan Operas glede komme til å bli kortvarig når det gjelder denne gruppen. Men Operas mobilnettleser er fra før standard nettleser på Nokia X-serien, som er smartmobiler basert på åpen Android.

Kilde:
Pressemelding fra Opera

Les også: digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse