Annonse


– Avinstallér oppdateringen!

I forrige uke opplevde en rekke Windows-brukere det beryktete «Blue Screen of Death»-fenomenet.

Månedlig oppdatering slo feil
Feilmeldingen, som innebærer at du ikke får startet maskinen og i stedet bare ser en blå skjerm med en feilmelding (se bildet), skyldes i beste fall feil ved en driver eller annen programvarefeil. I verste fall er det maskinvaren som svikter.

Årsaken denne gangen var en feilretting fra Microsoft som kom i forbindelse med den månedlige tirsdagsoppdateringen av flere Windows-versjoner i forrige uke.

Uvanlig mange meldinger
Flere brukere – de fleste av dem med Windows 7 – opplevde blåskjermen etter å ha installert oppdateringen.

Annonse


Etter hvert begynte folk å melde fra på Microsofts brukerforum. Søndag kveld var antallet meldinger så mye som 380, noe som er et uvanlig høyt tall for dette forumet. Hele 50 000 hadde vært innom og sett på.

Oppfordrer til avinstallering
Nå oppfordrer Microsoft brukere som har problemer til å avinstallere oppdateringen (om de kommer forbi blåskjermen, da).

– Microsoft etterforsker nå hendelsene i forbindelse med denne oppdateringen og vil komme med flere opplysninger etterhvert som de blir tilgjengelige. Vi anbefaler at kundene avinstallerer oppdateringen, heter det i en melding fra selskapet.

Kilder:
Computerworld
Wall Street OTC
DSL Reports

 

 

Annonse