Annonse


Står filmbransjen bak?

Den uoffisielle filmstrømmetjenesten Popcorn Time blir av filmbransjen ansett som en slags pirat-versjon av Netflix.

Massivt angrep
I går kveld gikk tjenesten ned på grunn av et massivt DDoS (tjenestenekt)-angrep, melder Torrentfreak.com.

– Vi holder nå på med å rydde opp etter et stortstilt DDoS-angrep som har rammet hele nettverket vårt. Akkurat nå omdirigerer vi all trafikk via være høyhastighetsnoder. Samtidig jobber vi med sikkerhetskopier og med å få våre servere tilbake på nett for å kunne hanskes med belastningen, forklarer Popcorn Times nettadministratorer til Torrentfreak.

Torn i øye på filmbransjen
Ingen vet hvem som står bak.

Annonse
Men det er et faktum at tjenester som etter filmbransjens syn tar seg til rette og leverer produktene deres uten verken avtale eller betaling med jevne mellomrom blir utsatt for slike angrep.

Mange tror derfor at dette er en del av krigen mot piratene, som mest av alt foregår i rettssalene.

Uklare lover
Mens man i USA, Storbritannia og Norge slår hardt ned på tjenestenektangrep, er lovene uklare eller manglende når det gjelder dette i andre land.

Det er derfor ikke utenkelig at en aktør som vil ramme piratene tar i bruk botnets eller bruker personer og maskiner i land der DDoS ikke rammes av lovverket.

Ingen tar på seg ansvaret
Ofte tar mer eller mindre organiserte grupper som Anonymous, Syrian Electronic Army eller DotNetFuckers på seg ansvaret for både DDoS og andre typer elektronisk aktivisme (noen vil si hærverk).

Men i pirat-nettstedenes tilfeller er det aldri noen som tar på seg skylden.

Skjuler seg profesjonelt
Ifølge Torrentfreak at sporene er skjult på profesjonelt vis, slik at det nærmest er umulig å finne gjerningspersonene.

I januar i år ble et stort antall BitTorrent-sider tatt ned av DDoS, og brukere av den største av dem alle – Pirate Bay – opplever stadig at siden ikke er tilgjengelig.

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse