Annonse


Nå blir det HELT umulig å fakke fildelerne

Selv om du er ultraparanoid fildeler og bruker Tor eller andre anonymitets/krypterings/virtuellnett-løsninger står du likevel igjen med ett smutthull som myndigheter og andre som vil kikke nærmere på deg kan bruke:

Du må før eller senere logge deg inn et sted.

Oftere på radaren
Dersom for eksempel politiet får en rettskjennelse eller data lekkes ved en feil, kan i hvert fall teoretisk både identiteten din og aktivitetene dine havne i hendene på uvedkommende (eller vedkommende, i politiets tilfelle).

Og anonyme nettbrukere dukker gjerne oftere opp på politiets radar enn folk som ikke prøver å skjule seg.

Annonse


Nå har en hacker som kaller seg Eijah funnet det han mener er løsningen på dette.

Lagrer ikke noe
Demonsaw er et gratis fildelingssystem som er verken synliggjør IP-adressen din eller krever noen form for ekstern innloggingsinformasjon. Aktivitetene dine og hvilke data du laster opp eller ned blir heller ikke registrert.

Demonsaw lagrer absolutt ingen data som kan sette uvedkommende på sporet etter deg og det du eventuelt gjør.

Ikke vanlig løsning
Det dreier seg ikke om fildeling i vanlig forstand. Demonsaw fungerer ikke etter peer-to-peer-prinsippet, slik som for eksempel BitTorrent.

Det er heller ikke snakk om nettsky-lagring av typen DropBox eller SkyDrive.

Alt lokalt
Brukerne laster ned en klient i tillegg til ruter eller webserver-programvare. Når dette vel er installert, blir PC-en (eller medieboksen, mobilen eller nettbrettet) en del av Demonsaw-nettverket.

Du må fylle ut IP-adressen på maskinen du skal bruke som klient. Deretter setter du opp en brukerkonto med passord og adressen til ruteren som brukes. Til slutt velger du hvilken mappe på maskinen din som du ønsker å dele med andre Demonsaw-brukere.

Brukerinformasjonen ligger lokalt hos deg, og registreres ikke sentralt. I det øyeblikket data forlater din maskin, er du umulig å spore utenfra.

Ikoner som kryptering
Du kan lage deg et ikon og knytte dette til brukerprofilen din om du ønsker å begrense delingen til folk du kjenner (i dette tilfelle folk som bruker samme ikon). Demonsaw er nemlig så smart at det genererer krypteringsnøkler fra unike bildeikoner. I tillegg legger den på et nytt lag med kryptering for hver fil som deles.

Om du velger å ikke bruke ikoner og i stedet dele fritt, tar Demonsaws såkalte modulære sikkerhet over.

Dette innebærer at nettverket er spredt på mange ulike servere, rutere og klienter. Sett utenfra sender hver av klientmaskinene bare ut HTTP-anrop.

Bundet til Microsoft
En av ulempene er at du er bundet til Microsofts .NET-arkitektur i versjon 4.5 eller høyere. I dag finens bare en Windows-versjon, men Eijah lover både Mac-, Linux-, Android-,iOS-, Chromecast og muligens også Plex-versjoner senere.

Brukervennligheten er foreløpig ikke helt på topp. Blant annet stoppes systemet av enkelte antivirusprogrammer (blant annet Bitdefender).

Men også dette lover fildelingsentusisten og hackeren Eijah å rette på. Presentasjonen på DefCon-messen i Las Vegas i forrige uke er bare begynnelsen, hevder han.

Kilder:
Tom’s Guide
Demonsaw.com

 

 

 

 

 

Annonse