Annonse


Derfor er de forbanna på Apple

I januar skrev vi om store grafikkproblemer på MacBook Pro-modeller fra 2010 og 2011 – enda er ikke problemene løst.

Defekten ble først avslørt oktober 2013.

Problemer med AMD-brikke
«Problemet ligger i en rekke AMD-grafikkbrikker (Radeon HD 6490M, 6750M og 6770M) i disse maskinene fra midten av 2010 og tidlig 2011 – for når man bruker den andre integrerte grafikkkresten oppstår visstnok ikke disse problemene, men det er jo ikke særlig til feilretting».

Dette vi meldte altså helt på begynnelsen av året, og Apple ser ikke ut til å tatt tak i problemene, i hvert fall ikke når det kommer til maskinene fra tidlig 2011.

Annonse
Ingen løsning på plass
Det er AppleInsider som hevder at Apple heller ikke har planer om å ta tak i problemet, som trolig AMD har årsak i, men som Apple altså ikke har fulgt opp.

For å si det på en annen måte: Opplever man dette problemet må man selv punge ut for reparasjon om man ikke har spesial-garanti som dekker kjøpet.

Nekter å gjøre opp for seg?
Det er usikkert hvor mange maskiner som er rammet, men et serviceverksted AppleInsider har snakket med avslører at de 
får inn omtrent ti slike maskiner hver eneste uke.

«Folk med kjennskap til Apples interne servicenettverk har informert AppleInsider at selskapet ikke har noen umiddelbare planer om å iverksette et utbytteprogram for tidlig 2011 15″ og 17″ MacBook Pro-modeller som lider av systematiske krasj og grafikk-havari relatert til maskinenes AMD-GPU,» skriver AppleInsider.

Tråden 2011 «MacBook Pro and Discrete Graphics Card» ble startet 1. februar 2013, og bretter seg i skrivende stund utover 511 sider, med over en million sidevisninger.
 

Kilde:
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse