Annonse


Dette er Samsungs VR-brille

Allerede i mai ble det kjent at Samsung jobber sammen med Facebook-oppkjøpte Oculus Rift for å lage en helt ny VR-brille.

– Blir vist 3. september
Nå kan det amerikanske teknologinettstedet The Verge presentere en VR-brille som ifølge dem skal presenteres på IFA-messen i Berlin om tre uker sammen med Galaxy Note 4 og luksus-telefonen Galaxy Alpha.

Dateoen er etter alt å dømme onsdag 3. september. Samsung har nemlig tradisjon for å «kuppe» messen like før den starter offisielt, og leier gjerne et lokale ute i byen for å huse de tusenvis av teknologijournalister som er der denne uka.

Ligner på Googles pappløsning
Ifølge The Verge er kodenavnet på brillen «Project Moonlight», og den skal  være en høyteknologisk utgave av Googles primitive papp-løsning Cardboard.

Annonse


I Samsungs tilfelle skal det ikke være snakk om en papppkartong, men om en fullt ferdig brille som kan «tres» utenpå mobiltelefonen og kobles til den via microUSB.

Ideen er altså å gjøre mobilskjermen til en VR-skjerm for helt nye og mer engasjerende spillopplevelser.

Bruker allerede Note-skjerm
Oculus bruker allerede Samsungs skjermer (hentet fra Galaxy Note 3) i noen av sine produkter.

Så det er ikke usannsynlig at dette er noe lignende, men altså for den kommende  «phableten» Note 4.

Men verken The Verge eller Samsung kan bekrefte at Oculus er involvert, og det er dermed ikke sikkert at dette prosjektet har noe med Facebook/Oculus-forbindelsen å gjøre.

Annonse