Annonse


«Verdens sikreste mobil» hacket

Sveitsiske Blackphone regnes som verdens sikreste mobil. Telefonen er så sikker at den til og med har sitt eget nett, adskilt fra de kommersielle mobilnettverkene.

Nølende målgruppe
Målgruppa er næringslivstopper, politikere og militære som er helt avhengig av at det de snakker om skal forbli konfidensielt.

USAs president Barack Obama bruker derimot en Blackberry (på tross av innstendige advarsler fra sikkerhetsstaben), mens Tysklands forbundskansler Angela Merkel som kjent brukte en Nokia Slide da hun ble avlyttet av NSA (Blackphone sies å være verdens eneste helt NSA-sikre telefon).

Bør skjelve i sildesalaten
Med andre ord ser det foreløpig ikke ut til at sveitserne har gjort så mye vei i vellinga med telefonen sin.

Annonse
Men i den grad telefonen ligger inne i budsjettene til forsvaret, sikkerhetstjenestene og hysj-etatene bør det skjelve både i mansjettknapper, epåletter og sildesalat.

– Velykket «rooting»
For ifølge Android-hackeren Justin Case og TeamAndIRC ble telefonen hacket under hackerkonferansen Defcon, som ble avsluttet i helga.

Hacking besto av såkalt «rooting» der man skaffer seg tilgang til telefonens grunnfunksjoner.

Blackphone var raskt på pletten med spørsmål om nærmere detaljer fra hackerne. De sier de føler seg sikre på at de er i stand til å tette hullet raskt.

Kilder:
Medium.com
Android Community

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse