Annonse


– Nye iPad allerede i produksjon

Apples underleverandører har allerede startet produksjonen av to nye iPad-modeller.

Det melder nyhetsbyrået Bloomberg.

Både «maxi» og mini
Ifølge nyhetstjenesten dreier det seg om to modeller: En 7,9 tommer og en 9,7-tommer. Størrelsene er de samme som dagens standardversjon og iPad mini.

9,7-tommeren skal allerede være i produksjon, mens produksjonen av mini-utgaven skal settes i gang om kort tid.

Annonse
Ingen tekniske detaljer
De to nye modellene skal ifølge kildene byrået sitter på lanseres på en pressekonferanse i slutten av denne måneden eller tidlig i september.

Kildene, som skal være sentralt plassert i forhold til Apple og dermed naturlig nok vil være anonyme, oppgir ingen tekniske detaljer om de nye modellene bortsett fra at skjermene skal være utstyrt med anti-refleks.

Nedgang i brettsalg
Apples tall for siste kvartal viste for første gang siden lanseringen av nettbrettet i 2010 en nedgang i salget.

Totalt ble det i perioden april til juni 2014 solgt 13,28 millioner iPad-er. Det er 1,34 millioner færre eller en reduksjon på 9,17 prosent sammenlignet med juni-kvartalet i fjor. iPad står for 16 prosent av Apples omsetning, som er to prosentpoeng mindre enn før.

Hard konkurranse
Det er dermed liten tvil om at Apple er nødt til å gjøre noe med nettbrettene sine, slik at de skal bli mer attraktive både for de som har nettbrett fra før og de som planlegger å skaffe seg et for første gang.

Konkurransen er hard, både fra Samsung, Sony og andre aktører. Grafikkort-veteranen Nvidia lanserte nylig et gaming-nettbrett som trolig er det sprekeste rent teknisk så langt.

Kommer de også 9. september?
Ifølge Bloomberg er det sannsynlig at de nye iPad-modellene blir lansert parallelt med den nye iPhone 6. De nye telefonene skal etter planen lanseres 9. september, og det er ikke umulig at de nye iPad-modellene vil bli avslørt på samme arrangement.

Salget av både den nye telefonen og de nye nettbrettene vil imidlertid ikke starte før nærmere jul, mener nyhetsbyrået.

Apple har så langt avslått å kommentere opplysningene.

Kilder:
Bloomberg
Reuters

 

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse