Annonse


Nå slipper du å gjøre noe selv

Nesten uansett hvor du måtte gå på nettet, blir du forfulgt av sporingssystemer som prøver å finne ut hvor du er og hva du er interessert i.

Dumme løsninger
Det er ingen mangel på løsninger som både blokkerer annonser og såkalte cookies (informasjonskapsler som registrerer hva du ser på).

Men problemet er at de fleste av disse nettlesertilleggene er «dumme». De skjønner ikke forskjellen på ting du vil ha og ikke vil ha. Med det resultat av du må involvere deg i et tidkrevende arbeid med svarte/hvitlisting av nettsteder og kanskje også enkeltartikler.

Gjør livet surt
Dessuten er det jo slik at stadig flere kommersielle nettsteder gjør livet surt for de som bruker annonsestoppere. Rett og slett fordi de (som ITavisen) lever av annonsene.

Annonse
Dermed kan du komme til å oppleve at siden ser fæl ut, at det er ting du ikke får se etc.

Krever ingen innsats
Dette prøver nettrettighetsorganisasjonen EFF (Electronic Frontier Foundation, som har avleggeren Elektronisk Forpost Norge (EFN) her i landet ) å løse med sitt nye nettlesertillegg Privacy Badger, som har vært ute et par uker i betaversjon.

Tillegget baserer seg ikke på svartelister og hvitlister, og krever heller ingen manuell innsats fra din side.

Blir stadig smartere
Siden det er et åpent prosjekt, vil forbedringer og utvidelser komme suksessivt på basis av tilbakemeldinger fra brukerne.

Så selv om tillegget kanskje ikke virker perfekt nå, kan automatikken etterhvert bli betydelig smartere.

Så da får vi håpe at seriøse nettsteder kan fortsette å leve på annonser, mens de virkelige luringene der ute blir kastet ut.

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse