Annonse


Er det dette Apple-sjefen egentlig mente?

Apple-blogger Jean-Louis Gassée har tidligere ikke hatt trua på ARM i Apples Mac-maskiner, men nå snur han.

64-bit i mobilen
For det var før Apple for omtrent ett år siden introduserte tidene første 64-bit-CPU til mobiler.

Apple A7 viste for alvor at selskapet tar satsingen på egne brikkesett veldig seriøst – er de nå endelig kraftige nok til å levere nok kraft til en MacBook?

– De beste produktene på 25 år
Kanskje er det en A10-brikke selskapet nå jobber med i hemmelighet?

Annonse
Det er jo lov å håpe at en av Apples toppsjefer, Eddy Cue, siktet til dette når han sa at selskapet har sin sterkeste produkt-lineup på 25 år i år, og at han ikke bare refererte til iPhone 6 og iPad Air 2.

Intel kontrollerer Mac-lanseringene
Det er ingen tvil om at selskapet ønsker å eie og kontrollere alle deler av sin virksomhet, det eneste som er igjen er det som får Mac-ene til å kjøre. Der har jo Intel fortsatt kontrollen, og de tjener god penger på det.

Det er ikke bare det at en Intel tar 378 dollar (2400 kroner) for den nye i7 Core-CPU-en i nylig oppgraderte MacBook Pro 15″, men Apple må også pent vente på at Intel blir ferdig med produksjonen av de nye Broadwell-CPU-ene laget med 14 nm.-teknikk, ned fra 22.

ARM-brikker er også en enklere arkitektur , og derfor mye billigere å produsere.

Ønsker å gjøre alt selv
Om Apple også eier, og har full kontroll over, produksjonen av brikkene i Mac-ene kan de senke prisen, øke batterilevetiden enda mer, og gjøre produktene slankere og lettere. 

Ikke minst, de vil da ha èn brikke-arkitektur å forholde seg til i samtlige produkter: iPhone, iPad, iMac, MacBook-serien og Mac mini.

Det hadde vært en veldig Apple ting å gjøre.

Man skal være forsiktige med spekulasjoner som dette, men vi tror det bare er et spørsmål om tid før Apple kutter ut Intel, og lanserer nye Macs med ARM-brikker. Det er bare for logisk til å overse.

MacBook Air med Retina først ut?
Kanskje er det ryktede MacBook Air med Retina først ut? Kanskje er det derfor denne maskinen tar tid å lansere?

Tester Apple OS X ARM internt? Det har ikke lekket noe som helst som peker i den retning, men det er jo heller ingen bombe at noe slikt ville holdes supertopphemmelig.

Det ville også være en av de største endringene for Apple siden de gikk fra IBM/Motorola PowerPC til Intel x86 i 2006.
 

Kilde:
Monday Note

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse