Annonse


– Dette avslørte Steve Jobs til meg

Journalist og redaktør, Re/Codes Walt Mossberg, var nær venn av Steve Jobs i mange år. Nå avslører han kompisens ønske om gratis-nett overalt.

Viktig i dag, enda viktigere den gang
Jobs var nemlig som veldig mange andre amerikanere smertelig klar over at en smartmobil ikke var mye uten nett, spesielt ikke i 2007 når iPhone 1 ble lansert. 

Ikke bare støttet den ikke 3G, men amerikanske tele-operatører er heller ikke kjente for alltid å levere stabil og kjapp datatilgang.

Kombiner dette med langt svakere maskinvare enn vi har i dag, for ikke å snakke om 4G-nettene, og problemet var en ganske stor utfordring.

Annonse
Café WiFi
Per 2014 er ikke problemet så overveldende lenger, men det koster fortsatt ganske mye penger om man vil ha ubegrenset med datatrafikk hver måned.

Løsningen? WiFi-nett, selvsagt.

Nå er det jo slik at mange butikker, hoteller og flyplasser tilbyr gratis-WiFi-bruk, men om man ikke er i en by-kjerne, og dekningen også er dårlig?

Del på godene
Da har man få alternativer, om man da ikke møter på åpne nett som er ment for å deles på.

Det var akkurat dette Jobs ønsket, for alle moderne rutere har en funksjon som lar eieren opprette et gjestenett som er fraskilt sitt private nett, og selvsagt uten tilgang til eierens maskiner og dingsser.

Jobs ønsket å få til et program for å få flere til å dele nettet sitt med andre.

– Dette sa han til meg
Mossberg avslører:

«Jobs sa han forsto behovet for sikkerhet, men at han var fast bestemt på å finne en måte å sikkert dele WiFi-nett fra hjem og mindre bedrifter på, og ikke bare gjøre det mulig, men helt vanlig.

Han fortalte meg til og med at han planla å involvere andre selskaper i en slags konsortium for få dette til.»

Automatisk pålogging
Jobs håpet også på at WiFi-teknologien ville bli smartere, slik at påloggingen skjedde automatisk når man flyttet seg mellom forskjellige nett:

«Han håpet at bransjen ville oppfordre folk til å dele sin båndbredde med fremmede via disse gjestenettverkene.

På den måten kan en bruker smarttelefon gå rundt, flytte fra et Wi-Fi-nett til et annen, uten å logge på – mye på samme måte som personer som bruker mobildata flytter fra et celletårn til et annet.»
 

Kilde:
Re/Code

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse