Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Helt nye MacBook Air med Retina-panel kommer i oktober samtidig med OS X Yosemite ifølge nye rykter. iOS 8 lanseres i midten av september samtidig med iPhone 6 4,7". Apple har enda ikke bestemt seg for om 5,5"-modellen skal lanseres samtidig. (Ill.: Apple)

Er det i oktober Apple skal gjøre det?

Les om alle de spennende ryktene.

Skal vi tro 9to5mac, og det gjør vi, kommer MacBook Air 12″ med Retina-panel i oktober.

MacBook Air 12″ Retina
Det er flere grunner til at dette virker logisk, sånn rent bortsett fra at en Air med Retina-panel (det er usikkert om Apple skal lansere den nye maskinen under Air-merkevaren) virker som en ganske god i:

Det er samme måned vi i går skrev at OS X Yosemite lanseres – altså en måned etter iOS 8 (som nå foreligger i beta-versjon 4.)

Enda slankere
Foruten Retina-panel får maskinen et helt nytt industrielt design som er slankere og en ny styreflate uten de fysiske klikkene vi har blitt vant til.

Det ventes også en 4K iMac eller en separat Apple-skjerm med samme oppløsning.

– Yosemite ferdigutviklet 10. oktober
Forøvrig har Apple planer om å oppdatere Yosemite test-versjonen annenhver til tredje uke, til den endelige Developer Preview-versjonen signeres under på som ferdig 29. september. Dette ifølge 9to5mac’ kilder.

Den versjonen kundene får hendene i, skal visstnok ferdiggjøres 10. oktober.

Yosemite blir gratis for alle med en nyere Mac, og vil kunne lastes ned fra Mac App Store akkurat som med Mavericks.

Den offentlige test-perioden starter fra og med i dag. Ønsker du å teste må du melde din interesse her. Du blir varslet per e-post når beta-versjonen kan lastes ned.

Den endelige versjonen vil kunne installeres over beta-versjonen som kommer i dag.

iOS 8 og iPhone 6 i september
Forøvrig er planen per dags dato, for dette kan endre seg, å lansere iPhone 6 med iOS 8 i midten av september – trolig andre eller tredje uke.

Under denne pressekonferansen skal Apple vise frem sin nye iPhone 6 med 4,7″-panel, men ifølge 9to5mac’ kilder har enda ikke selskapet bestemt seg for om de vil vise frem 5,5″-modellen under samme pressekonferanse.

4,7″-modellen er nærmere ferdigstilling enn «phablet»-modellen, noe som også forklarer alle 4,7″-lekkasjene.
 

Kilder:
9to5mac
9to5mac

Stikkord: ios, macbook, os x