Annonse


– Vi kopierer ikke Apple…

Når kinesiske Xiaomi lanserte sitt flaggskip Mi 4 gjorde de det på sedvanlig Apple-vis.

– Vi er ikke som Apple!
Selv om selskapet hardnakket hevder de ikke er Apple-kloner, er det umulig å komme bort fra det faktum at når de presenterte Mi 4, en mobil som ligner en god del på iPhone 5, så ble det gjort med en person kledd i Jobs’ favoritt-klær: Blå jeans og en svart t-skjorte (selv om de riktignok ikke er helt like, da Jobs brukte turtlenecks).

Forøvrig: Det er ikke første gang.

Ikke bare det, men de kopierte også Apples famøse «One more thing…» under presentasjonen av produktet.

Annonse
Tatt i å stjele
Selskapets 
«global vice president»Hugo Barra, hevder samtidig at de er «dritt lei» av å bli referert til som Apple-kloner.

Som om ikke pressekonferansen og selve produktet var nok, har selskapet til og med sjålet Apples bildebehandlingsikon brukt i Aperture (programvare som forøvrig snart skal erstattes av Apple «Photos»), og lappet det på Mi 3.

– Ta dere sammen, presse
Samtidig ønsker Barra at selskapet og produktene omtales som Mi i vesten, slik at det er lettere å uttalte, og dermed også lettere å markedsføre.

– Mi er et utrolig innovativt selskap, hevder han, som er lei av «sensasjonalistiske overskrifter» i medier «som ikke har noe bedre å snakke om.»

– Om du har to like talentfulle designere, så er det logisk at de kommer frem til samme konklusjon. Det spiller ingen rolle om andre har kommet til den samme konklusjonen.

– Vi kopierer ikke Apples produkter. Punktum.

Mi 4. (Ill.: Xiaomi)
Apple iPhone 5s. (Ill.: Apple)

 

 

Kilder:
Daring Fireball
The Verge
Twitter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse