Snart klarer din Tesla seg selv.
Snart klarer din Tesla seg selv.

Annonse


Tesla hacket

Mange har fryktet at hackere kan komme til å ta kontroll over modeerne biler med avanserte styringssystemer som kan fjernkontrolleres.

Nå har det skjedd med Tesla, den elektriske bilen som er så populær i Norge.

Dører og vinduer, horn og lys
På hackerkonferansen SyScan i Beijing viste hackere hvordan de kunne ta kontroll over både dører, vinduer, soltak, lås, vindusviskere, horn og lys på bilen.

Hackingen var en del av en konkurranse der det kinesiske sikkerhetsselskapet Qihoo 360 utlyste en dusør på 10 000 dollar (om lag 62 131 norske kroner).

Annonse


– Knekket kode
Selskapet vil ikke ut med detaljer om hvordan hackingen ble utført.

Men det hevdes at hackerne klarte å knekke den sekssifrede koden i mobil-appen som følger med S-modellen.

Tesla glade for forsøket
Tesla-ledelsen hilser hackingen velkommen, og anser den først og fremst som et forsøk på å gjøre bilene deres bedre og sikrere.

– Selv om Tesla ikke har noen forbindelse med konferansen og ikke er sponsor for konkurransen, støtter vi ideen om å lage et miljø der ansvarlige sikkerhetsforskere kan hjelpe til med å identifisere potensielle sårbarheter. Vi håper at sikkerhetsforskerne vil handle ansvarlig og i god tro, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Vil ha samarbeid
Og de har de gjort. For hackerne har kontaktet Tesla med tilbud om samarbeid. Etter alt å dømme vil et slikt samarbeide komme i gang.

Uavhengige sikkerhetseksperter er ikke overrasket over at Tesla kan hackes.

– Kan styre det meste
– Jeg tror ikke at folk forstår at systemer som innebærer Bluetooth-forbindelser, navigasjonskart eller radio har i seg muligheten til å styre fysiske deler av bilen, slik som låser , speedometeret, og til og med bremser og ratt, sier sikkerhetseksperten Charlie Miller til CNet.

Miller mener at så lenge PC-er ikke er sikre, vil heller ikke biler være det.

Kilde:
CNet

Annonse