Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsofts Stephen Elop var i februar i år sjef for Nokia. Den gang viste han frem Nokia X, Android-mobiler som skulle bli en suksess i utviklingsland. Et halvt år senere er prosjektet kuttet av Satya Nadella. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Microsoft gir opp Android

Varte et halvt år.

Microsoft gir opp Nokia X-mobilene sine. Det ble kjent i forbindelse med det store jobb-kuttet (Digi.no) som ble offentliggjort i går.

Gir opp Android
Vi var tilstede når Nokia, ved Stephen Elop, introduserte de billige Android-mobilene på MWC i februar – produkter som skulle gi Microsoft-tjenester fotfeste i utviklingsland

Satya Nadella synes tydeligvis dette ikke var en god Idé, og som et ledd i å re-fokusere selskapet, har han altså valgt å droppe hele prosjektet.

Les også: Vi har prøvd Nokia X.

Asha forsvinner også
Også Nokias billige «dumbphones», Asha (og S40), gir selskapet nå opp – istedet skal Microsoft prøve å få fart på Windows Phone-salget.

Endringen skjer øyeblikkelige, men selskapet presiserer at de fortsatt «skal selge og støtte eksisterende Nokia X-produkter.»

Det blir spennende å se om Microsoft klarer å konkurrere mot Googles veldig billige Android-mobil «Android One» som skal selges i utviklingsland som India for mindre enn 100 dollar (520 kroner) fra høsten av.

 

Kilder:
Microsoft
All About Microsoft

Stikkord: android, Microsoft, nokia