Annonse


Nesten 1 million falske apper vil infisere mobilen din

Trend Micro har undersøkt Google Play Store, og funnet alarmerende tall.

Kloner de mest populære, og sprøyter inn skadevare
For det viser seg nemlig at det finnes en haug med farlige klone-apper i Googles app-univers. Så ille er det, at nesten alle de 50 mest populære gratis-appene har en ikke-offisiell klone (77 prosent).

De falske klone-appene er laget for å se ut som ekte vare, men har i seg ulumskheter som agressiv reklame, eller det som verre er.

Nesten 1 million lure-apper
– Vi har fulgt med på ondsinnet og høy-risk-apper i nesten fem år. Potensialet for at utviklerne lurer seg inn for å se ekte ut er mye enklere, hevder Trend Micros JD Cherry.

Annonse
Selskapet fant 890 482 falske apper i en undersøkelse i april.

Mer enn halvparten av disse var ondsinnede, mens 59 185 av dem var agressiv annonsevare – 394 263 av dem var skadevare.

Bruker bots
Et eksempel er appen Virus Shield som til og med klarte å skaffe seg en god 4.7 karakter. Hvordan?

Ikke fordi de som laster ned er så sløve, men fordi utviklerne bruker bot-nettverk. Appen ble lastet ned 10 000 ganger.

Tjener penger gjør de også
Ikke var den gratis heller, men kostet 4 dollar å laste ned. Virus Shield ble fjernet av Google etter noen dager, men da hadde tusenvis av brukere allerede blitt lurt. Virus Shield rakk sågar å bli en av de mest populære nye betalings-appene tiden den fikk boltre seg.

Ved hjelp av utviklere som kopierer utseendet til topp 50-apper i Google Play Store, og et bot-nettverk som sørger for å laste ned appene tusenvis av ganger, er det enkelt å lure til seg penger fra intetanende kunder som tror de installerer ekte vare.

Apples app-butikk
Men hva med Apples nettbutikk? Alt er vel ikke bare perfekt der?

Det har seg slik at Apple manuelt godkjenner hver eneste app, og ser på koden, så selv om folkene der kan gjøre feil, er sjansen for at det kommer igjennom skadelige apper er langt lavere. Av den grunn vil også antallet kjipe apper neppe være så høyt som i Play Store.

Likevel er det slik at Apples App Store har mengder av «døde» apper. Så selv om selskapet kan skryte av at de har flest apper i sin app-butikk, betyr ikke dette automatisk at alle av dem er perler av noen produkter.

De fleste røres ikke
Apple App Store har til sammen 1,2 millioner apper, men ifølge Adjust har det seg slik at nesten 80 prosent av disse omtrent ikke lastes ned i det hele tatt
.

Apple App Store er altså langt tryggere, men ei heller langt fra perfekt.

Det kommer nemlig 60 000 nye apper hver måned, og da er det vanskelig å lage en inngangsportal som gjør det enkelt for kundene å finne de nyeste og beste appene.

Døde apper per kategori. (Ill.: Adjust)

 

Kilder:
PCWorld
Adjust
Mashable

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse