Annonse


Chrome blokkerer µTorrent

µTorrent er suverent verdens mest brukte torrentklient, med en markedsandel på over 62 prosent og flere millioner nedlastinger i måneden. (Kilde: Opswat).

Får feilmeldinger
Nå er det populære fildelingsprogrammet blokkert i Googles nettleser Chrome.

De som prøver å laste ned µTorrent, får feilmeldingene «Filen µTorrent.exe er skadelig, og Chrome har blokkert den» og «Denne filen vil skade datamaskinen din».

Selv om du har lastet ned filer fra dette nettstedet tidligere, kan nettstedet ha blitt hacket. I stedet for å gjenopprette denne filen kan du prøve å laste den ned senere.»

Annonse
Dukker fortsatt opp
Disse advarslene begynte å dukke opp for fire dager siden, og er der fortsatt. Problemet gjelder visstnok bare den siste stabile versjonen, 3.4.2.32354.

Google har så langt ikke kommentert blokkeringen, og det er heller ingen informasjon på nettets mange sikkerhets- og antivirusblogger som tyder på at det skulle være problemer.

Heller ikke µTorrent har så langt kommentert blokkeringen i verdens nest mest brukte nettleser. 

Fungerer i IE og Firefox
Internet Explorer, som fortsatt er størst om man regner med alle versjoner, stusser også ved µTorrent. Men den gir deg i hvert fall selv valget om du laste ned.

Firefox slipper fildelingsklienten gjennom uten ytterligere kommentar.

Kjent som «drittvarefritt»
µTorrent var tidligere kjent som et godt alternativ for de som misliker de mange formene for snikreklame og tvangsinstallasjon av søplevare som gjerne følger med fildelingsprogrammer.

Nå er det imidlertid mange som klager på at også µTorrent har falt for fristelsen til å tjene penger på såkalt «drittvare».

Oppført 25 ganger
Mange undrer seg likevel over at nettopp denne fildelingsklienten stoppes av Chrome, mens andre og kanskje mer tvilsom programvare passerer glatt.

Googles diagnoseside er imidlertid ikke µTorrent oppført som skadelig, men har derimot blitt rapportert for skadelig aktivitet 25 ganger de siste tre månedene. 

Det er for øvrig svært enkelt å komme rundt sperren. Se tips i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Kilder:
Torrentfreak.com

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse