Annonse


Nå kan du være anonym igjen

Sommeren 2011 innførte Google forbud mot anonyme brukere på sitt sosiale nettverk Google+. Fra 1. august måtte brukerne oppgi fullt navn og kjønn når de skrev innlegg eller la inn materiale.

Snowden-avsløringer årsak
Nå vil Google igjen gi brukerne til å operere uten sine virkelige navn, skriver CNet.

Ifølge nettstedet har avsløringene til varsleren Edward Snowden om den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSAs overvåking bidratt til at søkegiganten nå endrer politikk.

Rimer dårlig
Det rimer dårlig med Googles kritikk av NSA og den amerikanske regjeringen at de selv ikke tillater at brukerne på deres sosiale nettverk skal få beskytte sitt privatliv.

Annonse
Google har selv fått hard kritikk for å registrere alt for mange opplysninger om brukerne sine for å tjene penger på dem via skreddersydde annonser.

Ber om unnskyldning
Selv sier Google det slik på sin blogg:

Vi vet at du har etterlyst denne forandringen en god stund. Vi er også klar over at vår politikk når det gjelder fullt navn har vært uklar, og at dette har ført til unødvendige vanskeligheter for våre brukere. Vi ber om unnskyldning for dette, og vi håper at dagens endring igjen vil gjøre Google+ til det gjestfrie og inkluderende stedet vi ønsker det skal være.

Flere rundkast
Google har utvilsomt rett i at forvirringen har vært stor. For året etter at de stengte for anonyme brukere, åpnet de for anonymitet igjen.

Deretter stengte de altså på ny, for så å åpne igjen i natt.

Kilder:
Google
CNet

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse