Annonse


Denne har Lumia-folket ventet på

I går startet utrullingen av oppdateringen Lumia Cyan som inneholder Windows Phone 8.1 og ekstra-funksjoner kun for Lumia-moiler.

Oppdatert:

Nye Lumia 930 og 630 leveres med Windows Phone 8.1.

Windows Phone 8.1
«
Fra i dag vil Lumia Windows Phone 8 motta den nye Lumia Cyan programvaren med de nyeste Windows Phone 8.1-funksjonene pluss oppgraderte Lumia opplevelser som gjør telefonen din enda mer personlig, morsom og uunnværlig,» skriver Microsoft i pressemeldingen.

Annonse


Utrullingen av oppdateringen startet i går. Alle Lumia-mobiler med WIndows Phone 8.0 vil få oppdatering i løpet av de kommende ukene.

Les også: Microsoft innfører Bing-tvang.

Nokia-eksklusive funksjoner
I tillegg til en haug med funksjoner som er å finne i Windows Phone 8.1, gjør Nokia også sin egen greie med «Nokia Camera», «Creative Studio» og «Storyteller».

«Nokia Camera har et forenklet brukergrensesnitt med ett-trykk tilgang for å redigere og dele bilder, og den oppdaterte kamerarullen gir direkte tilgang til høyoppløselig zooming, re-framing og Creative Studio 6 (CS6).

CS6 er snart tilgjengelig i Windows Phone-butikken med nye filtre og verktøy for bildebehandling slik at du kan sette et kreativt og personlig preg på bildene dine.

Samtidig lar den oppdaterte Storyteller appen deg dele de beste bildene dine i videoformat i sosiale nettverk!,» melder Nokia.no.

Dette får Lumia 1520
1520 for også bedre lyd og kamera:

«Lumia Cyan betyr enda mer fengslende opplevelser for Lumia 1520. For det første vil lydkvaliteten på video tatt med disse smarttelefonene bli enda mer virkelighetstro takket være Nokia Rich Recording og Dolby Digital Plus 5.1 Sound.

Kameraet er også oppgradert, og funksjonen Levende bilder gir blant annet bedre farge-innstillinger som lar deg fange øyeblikket selv ved lite belysning, autofokus og forbedringer i RAW DNG bilder.»

Send innholdet til TV-en
Sist, men ikke minst, skjermspeiling:

«I tillegg gjør Microsofts Screen Share teknologi det mulig å overføre innhold fra Lumia 1520 til tilkoblede skjermer, for eksempel en smart-TV eller projektor.»

Microsoft har også lansert en utviklerpakke døpt SensorCore (beta).

Denne API-pakken gjør det mulig for Windows Phone-apper som Bing Fitness & Health å hente «stedsinformasjon, real-time oppdateringer (for eksempel hvor langt du har løpt) og andre avanserte funksjoner.»
 

Kilder:
Microsoft pressemelding
Nokia.no

Annonse