Annonse


Det nyttet ikke med det gode…

Både på iPhone og Android-telefoner kan man velge hvilken søkemotor som skal være standard.

Fjerner valg
Det kan man i dag også på Microsoft Lumia-telefoner, som i praksis er alene om å kjøre Windows Phone.

Men nå vil Microsoft endre på dette, ifølge The Verge.

Ifølge nettstedet kommer Microsoft gjennom teleoperatører de samarbeider med til å fjerne valgmuligheten på enkelte av de nyeste Lumia-telefonene, slik at eierne rett og slett blir tvunget til å bruke Microsoft egen søkemotor Bing.

Annonse
Kan forsvinne
Det er uklart hvilke modeller det gjelder og i hvilke land.

En Lumia 930 som brukes av en av våre kolleger i DinSide har i hvert fall valgmuligheten, men det kan jo tenkes at denne vil forsvinne i en framtidig oppdatering.

Langt bak Google
Bing er i dag nummer tre på mobilmarkedet, med en markedsandel på 2,4 prosent (Kilde: Netmarketshare.com).

Google ligger ikke overraskende på førsteplass, med en andel på hele 91,1 prosent. Deretter kommer Yahoo med 5,3 prosent.

Pisk i stedet for gulrot?
Microsoft har tidligere prøvd seg med et belønningssystem for folk som bruker Bing. Systemet eksisterer fortsatt, uten at det ser ut til å ha hatt noen stor virkning.

Dersom opplysningene The Verge hevder å sitte på er riktige, kan det synes som om de er i ferd med å gi opp gulrota og i stedet vil prøve seg med pisk.

Slik ser skjermen ut på vår kollegas Lumia 930. Som man ser er det ikke noe problem å endre standard søkemotor. Dette valget er ikke der i store deler av verden, hevder nettstedet The Verge.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse