Annonse


BitTorrent med egen TV-serie

De fleste husker vel BitTorrent som selve starten på den fildelingsverdenen som kom til å glede mange, men mest av alt irritere vettet av film- og musikkbransjen.

– Seriøst selskap
Fremdeles henger nok pirat-stempelet igjen, men i dag er BitTorrent ifølge innholdsdirektør Matt Mason  et selskap med 115 ansatte og et solid overskudd.

Siden 2008 har de – i hvert fall utad – satset bevisst på å jobbe med – og ikke mot – film- og musikkbransjen. Og nå er de snart klare med sin første TV-serie, produsert i samarbeid med Rapid Eye Studios.

– Blanding av Netflix og Kickstarter
Det dreier seg om en science fiction-serie kalt «Children of the Machine». Budsjettet for piloten alene er 1 million dollar, og dette er penger som skal hentes hos brukerne gjennom en folkefinansieringsmodell.

Annonse
– Jeg ser på det som en perfekt blanding av Netflix og Kickstarter, sier produsenten Marco Weber til New York Times.

Brukerfinansiert
Som kjent har Netflix hatt stor suksess med sin egenproduserte serie «House Of Cards».

Men mens denne serien ble betalt gjennom Netflix-abonnementer, vil «Children of The Machine» først samle kapital gjennom BitTorrent-brukerne og etterpå hale inn overskuddet gjennom at brukerne kjøper enkeltepisoder.

En lignende modell (med kinobilletter i stedet for episodekjøp) ble brukt med stort hell av de finske filmskaperne bak scifi/nazi-komedien Iron Sky.

Tok seg godt betalt
Kjøpsmodellen er noe BitTorrent har syslet med lenge.

Men etter å ha operert med svært høye priser (en episode av «Desperate Housewives» kunne for eksempel koste opptil 123 kroner på BitTorrent Entertainment Network), har de nå lært.

Gjennom pakkeløsninger og «ta ti, betal for en»-modeller vil de prøve å erobre en generasjon som har brukt BiTorrent til å skaffe seg gratis piratvare til å betale.

Fortsatt Hollywood-skepsis
Den etablerte filmbransjen er likevel fortsatt skeptisk til BitTorrent.

– Om de er seriøse når det gjelder å støtte opp om skapende industri, så må BitTorrent  fordømme det omfattende misbruket av protokollen de laget, sier Ruth Vitale i rettighetsorganisasjonen CreativeFuture til New York Times.

Ikke åpne
Både hun og andre føler tydeligvis at all støyen rundt lovlig innhold bare er et røykteppe som skal få Hollywood til å tro at BitTorrent er på deres side, mens de i virkeligheten fortsetter å forsyne verden med teknologi som gjør at piratene hele tida ligger ett skritt foran innholdsleverandørene.

Selskapet er ikke åpne med hva de tjener penger på, og mange tviler på at de vil bli noen aktør å regne med innen strømming av film og TV-serier.

«Matrix»-aktig
«Children of the Machine» handler for øvrig om en framtidig heldigital ungsdomsgenerasjon som opplever at de blir slaver av teknologien rundt seg.

Med andre ord en slags «Matrix»-verden med en dæsj «Terminator»-mytologi.

Kilder:
BitTorrent
Rapid Eye Studios
New York Times
Engadget

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse