Annonse


Apple henter dette fra millioner av iPhones

Kinas statskanal stemplet Apple som en fare for nasjonens sikkerhet sist fredag.

– En sikkerhetstrussel
Stedstjenestene på en iPhone er en fare for riket, hevder altså kanalen. 

Det de reagerer på er at det er bygget inn stedslagring i iOS 7.

Nå svarer Apple, og de er selvsagt ikke enige i kritikken som nå rettes mot dem av et land de for ikke lenge siden lanserte akkurat iPhone.

Annonse
– Derfor lagres dette
Grunnen til at iOS 7, og derfor også en iPhone, lagrer hvor du er hen ifølge Apple, er for «kjapt og pålitelig finne brukerens nåværende posisjon for spesifikke aktiviteter som shopping, reise, for å finne den nærmeste restauranten eller for å beregne hvor lang tid det tar å komme seg til jobben.»

Ifølge Apple er denne informasjonen kryptert, og lagret lokalt på mobilen.

Selskapet påpeker at funksjonaliteten kan deaktiveres av brukeren.

Har stordatabase med WiFi-navn
Mer interessant er det å vite at Apple sanker inn informasjon om alle WiFi-nett en iPhone kobler seg til, og vet hvilke som er i nærheten.

Hvorfor? Fordi det kan «ta flere minutter å hente posisjonen ved hjelp av GPS».

Derfor får en iPhone hjelp av mer enn en GPS:

«iPhone kan redusere tiden dette tar ved å bruke allerede lagrede WLAN hotspots og mobiltårn i kombinasjon med hvilke hotspots og mobiltårn som mottas av mobilen.

For å kunne klare dette opprettholder Apple en sikker “crowd-source”-database med informasjon om mobiltårn og WLAN hotspots som Apple sanker fra millioner av Apple-enheter,» heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Husker du Google i 2010?
Apple påpeker at denne informasjonen ikke kan kobles mot et bestemt individ, og at selskapet ikke har tilgang til å hente ut informasjon om hvor kunden har vært, eller befinner seg.

Google fikk hard kritikk når det viste seg at de snoket på folks private WiFi-nett i 2010 i forbindelse med Google «Street View».

Forskjellen fra Apple og Google er at Apple kun lagrer WiFi-informasjonen, og ikke informasjonen som kommuniseres på nettene, noe Google ble tatt i den gang: 

«I kjølvannet av den Street View-relaterte WLAN-fadesen til Google, hvor selskapet har samlet inn bruddstykker av private trafikkdata fra ikke-krypterte, trådløse nettverk, har selskapet nå besluttet å utlevere dataene til myndighetene i enkelte av landene hvor virksomheten har pågått,» skrev Digi i juni 2010.

 

Kilder:
WSJ
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse