Annonse


– Jeg snakket med Apple om dette

Vi skrev en artikkel tirsdag denne uken om safir-lekkasjen.

Lekkasjen er spesiell fordi materialet trolig blir en av hovedpunktene til Apple når de skal presentere iPhone 6 i september, og differansiere mobilen fra de forrige generasjonene, og konkurrentene.

Trolig ekte vare
Klippet så troverdig ut den gang, og nå er saken ytteligere styrket.

Dette fordi en ekspert på området, Neil Alford fra «Imperial College» i London, har sett klippet og snakket med Apple.

Annonse
Han ble nemlig hyret inn av iPhone-produsenten i januar i fjor for å lære selskapet om hvordan safir-materialet fungerer.

Dette er safir-stresstesten Alford har sett, og som vi skrev om på tirsdag:

– Apple har klart det
Ifølge Alford, som jo må betegnes som en troverdig kilde, har Apple trolig klart å gjøre ting med safir-glasset ingen andre har gjort før dem.

For å gjøre materialet sterkt nok på en så stor flate har Apple, ifølge samme ekspert, trolig laminert sammen safir-partiklene for å gjøre fronten nesten umulig å knuse eller deformere.

En milepæl
Apple bruker riktignok allerede safir på hjemknappen og foran kameraet på iPhone 5s, men utfordringene med akkurat dette materialet er å masseprodusere store flater, og forsterke.

Apple har gjort begge deler, og er derfor i mål med å levere noe som tåler mer, og som er mer gjennomsiktig enn Corning Gorillas Glass 3 som er standard på alle smartmobiler i topp-sjiktet.

Kilde:
The Guardian

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse