Annonse


Trodde du alt ble slettet?

Sikkerhetsselskapet Avast demonstrerer at det er svært enkelt å hente frem innhold slettet fra en Android-mobil.

I USA legger 80 000 personer sin mobil ut for salg på nett hver eneste dag, det er et spesielt problem med Android-mobiler,  hevder Avast.

Innholdet er egentlig ikke borte
I enhver moderne smart-mobil, inkludert Android, er det innebygget en tilbake-til-fabrikk-standard-funksjon. Denne sletter alle brukerdata og endringer gjort på systemet på kort tid.

Problemet er at denne funksjonen, som hurtigformatering på en hvilken som helst annen maskin, egentlig ikke sletter innhold når det kommer til Googles mobil-OS.

Annonse
Hentet titusenvis av bilder tilbake
Selskapet snakker ikke teorietisk her, de testet med tilfeldige 20 Android-mobiler de handlet brukt på eBay.

Ved å bruke allment tilgjenglig programvare som kan hente tilbake tapte data, klarte de å hente frem over 40 000 bilder de første eierne av mobilene trodde var slettet for godt.

Selvsagt ønsker Avast å hente frem så store tall som mulig, de selger tross alt sikkerhetsprogramvare de mener kan hindre slikt, men det er urovekkende hvor enkelt det tilsynelatende er.

Potensielt svært sensitiv informasjon
Som om ikke bilder var nok ble det også hentet frem gamle Google-søk, epost og SMS-meldinger.

Ved hjelp av programvare alle kan kjøpe, klarte Avast til og med å spore opp fire tidligere eiere. For å være helt sikker etter en tilbakestilling, må man skrive over dataene man ønsker å fjerne.

Apple krypterer
Og det er akkurat det Apple gjør på eldre produkter; Altså å skrive over brukerinnstillinger og informasjon, ved å sende en haug med nuller til datapartisjonen.

På nyere iOS-produkter, når en bruker tilbakestiller et iOS-produkt, så fjernes også krypteringsnøkkelen som brukes for å beskytte brukerdata, noe som effektivt setter en stopper for enhver som håpet å hente ut personinformasjon.
 

Kilder:
Avast
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse