Annonse


Her er de, side om side

Vi sammenligner «iOS 8 beta 3» og «Android L Developer Preview».

Super-enkle Android
Hvordan ser Google og Apples nyeste mobil-OS ut side om side? 

Det første som slo oss var at Android L er enda mindre glorete enn iOS 8, og det sier en hel del om Google, for iOS 7 og 8 er jo på ingen måte overlesset.

Apples nyeste OS føltes fryktelig minimalistisk ifjor sommer, det ble nesten for mye av det gode fordi man kom fra iOS 6, men tiden forandrer inntrykkene – nå fremstår faktisk Android L som enda enklere i sitt designspråk, og iOS 6 som fryktelig utdatert.

Annonse
Så vi mener Googles nyeste operativsystem ser enda renere ut, men er det penere og mer funksjonelt? Det er veldig subjektivt.

Les også: Android L er bedre på alt. (DinSide.no)

Brukerne vinner
Men noe de aller fleste kan signere under på, er at begge systemene har kommet veldig langt på kort tid, spesielt har Android løftet sin visuelle stil voldsomt, spesielt i denne kommende høstoppdateringen – så får vi se når de begge er ferdigutviklet hvor mye bedre de er enn sine forgjengere.

For foruten en helt ny visuell stil for Android, har begge operativsystemene massive forbedringer under panseret, og flere tusen nye API-er, altså utviklersnacks, som vi ikke kan teste før de viktigste appene er oppdatert med støtte for den nye moroa.

Dessuten har Android L allerede bevist at det gir en skikkelig batteri-boost.

Måneder igjen med utvikling
Det er poengløst å gi karakterer til ikke-ferdige-beta-utgaver, men vi kan uansett konkludere, for hva det er verdt, at «Android L Developer Preview» er mye mer stabilt enn hva iOS 8 beta 3 er.

Vi skal selvsagt være ærlige: Vi oppgraderte fra iOS 7.1.2, mens Nexus 5′ ble rensket, så det kan ha noe med saken å gjøre.

Hvordan de to OS-ene virkelig blir i daglig bruk vet vi som sagt ikke før plattformene er rullet ut, appene oppdaterte, og utviklere over hele verden finner ut hvordan de kan lage enda bedre opplevelser med de nye utviklerverktøyene.

Alle bilder Trond Bie/ITavisen.no:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse