Annonse


Se hvilke sider som er blokkert

I Norge har vi så langt (med unntak av barneporno, noe som de fleste er enig i) ikke opplevd blokkering av nettsider.

Kan komme her også
Men den forrige regjeringen åpnet for det, og det er ikke umulig at vi en gang i framtida vil få se sperringer mot for fildelingssider som for eksempel The Pirate Bay eller Kickass Torrents.

Rett over Nordsjøen er dette allerede en realitet, i likhet med i mange andre land (se den komplette lista HER).

Proxy-feber
Britene kan ikke lenger se verken The Pirate Bay, H33, Fenopy, Kickass eller de andre store portalene på fildelingsfronten.

Annonse
Med mindre de bruker proxy, da. Noe stadig flere av dem gjør.

Søkemotor for blokader
Nå er det også opprettet en nettside som viser hvilke nettleverandører som blokkerer hvilke sider, og hvilke som fortsatt har dem åpne.

Siden heter blocked.org.uk. Der er det bare å skrive inn adressen til nettstedet du leter etter forgjeves, og så får du se om det kan lønne seg å bytte leverandør om du vil slippe proxy.

Fortsatt åpent hos noen
Interessant nok ser det ut til at blokaden ikke er 100 % gjennomført, selv ikke blant Storbritannias større nettleverandører.

Vodaphone, som er verdens andre største teleoperatør (bre China Mobile er større),  har for eksempel fortsatt åpent både for The Pirate Bay og Kickass.

Kan være feil
Vi har imidlertid ikke testet dette i praksis, og tidligere meldinger på nettet tyder på at også Vodaphone er med i blokaden.

Det kan derfor hende at søkemotoren inneholder feilkilder.

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse