Annonse


Google snur i slettesak

I går skrev vi om den tidligere banksjefen Stan O’Neil, som har klart å få Google til å fjerne en BBC-artikkel om ham fra sine søkeresultater – i tråd med en EU-dom som kom i mai.

Fortsatt borte
O’Neil regnes som en av de hovedansvarlige for finanskrisen i 2008, men ville altså bli glemt av historien av hensyn til sin videre karrière.

Denne slettingen står fortsatt ved lag, men nå går Google tilbake på en tidligere sletting av flere artikler i den britiske avisa The Guardian.

Løgnaktig fotballdommer
I The Guardians tilfelle dreier det seg om fotball. I november 2010 skrev avisa om fotballdommeren Dougie McDonald, som ble tatt i løgn etter at han dømte i en kamp mellom Celtic og Dundee United.

Annonse
Historien holder vann, men McDonald ville likevel ha fjernet den.

Fortsatt søkbar
Først sa Google ja, men nå sier de altså nei likevel etter en nærmere vurdering, melder Reuters.

Dermed blir det fortsatt mulig å få opp historien om dommeren om du søker på navnet hans på Google.

– Gjør vondt verre
Både bank-saken og fotball-saken har fått stor oppmerksomhet i media. Noe som har fått blant andre nettrettighetsorganisasjonen EFF (som ellers er positive til slettemulgiheten) til å påpeke at slettingen kanskje virker mot sin hensikt.

– Vi har sett flere situasjoner de siste dagene der folk som har prøvd å få ting glemt i stedet har oppnådd å få mer oppmerksomhet enn før, sier EFF-aktivisten Parker Higgins til Reuters.

Også EU reagerer
Heller ikke EU er spesielt førnøyd med Googles praktisering av reglene de selv har pålagt dem.

Ryan Heath, talsmann for EU-kommisjonen, sier til BBC at han ikke kan se at de siste dagenes slettesaker tilfredsstiller kravet om at sakene skal ha liten eller ingen offentlig interesse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse