Annonse


Derfor må Apple lage en større iPhone

Det er nok smart, og på tide, å lansere en større i iPhone i år.

Større iPhone kan ikke komme fort nok
For den største grunnen til at folk velger en Samsung Galaxy S5, det koreanske selskapets ferskeste toppmobil, er skjermstørrelsen.

Fortsatt er det slik at iPhone 5s og 5c er størst i Europa, men det spørs hvor lenge det varer om det ikke kommer større iPhone-modeller om få måneder.

Tall fra de fem største
Og det gjør det nok, det har blitt ryktet i mange måneder, og lekkasjene har vært ganske mange.

Annonse
To nye modeller med et nytt design nærmer seg lansering: En 4,7″, og en enda større 5,5″.

Det er «Kantar Worldpanel» som har funnet ut at S5, i sin første fulle måned i salg, kommer inn som den tredje mest solgte mobilen i Storbritannia, etter iPhone 5s og 5c.

Skaffet seg 17 prosent Apple-kunder
Tallene kommer fra de fem største Europeiske markedene: Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania.

17 prosent som kjøpte en S5 var tidligere Apple-kunder, mens over halvparten (58 prosent) byttet fra en annen Samsung-mobil.

Skjermstørrelsen teller tungt
«I hovedsak kjøper kundene Galaxy S5 grunnet skjermstørrelsen. Dette er noe Apple trolig kommer til å adressere med en ryktet større iPhone 6 som ventes sent i september», avslører Kantars strategisjef Dominic Sunnebo.

Android, OS-et, har fortsatt god kontroll over det europeiske markedet totalt med 73,3 prosents markedsandel, mens iOS har 16,6 prosent og Windows 8,1 prosent.

De to største stjeler kunder fra hverandre
Androids markedsandel har dog ikke økt signifikant i forhold til iOS, noe som trolig betyr at plattformene «mikses» mer, og at Samsung og Apple har byttet endel kunder seg imellom den siste måneden.

Mer interessant er det at i USA, et land hvor iOS, og Apple generelt, står langt sterkere enn i Europa, så er Galaxy S5 faktisk den nest mest solgte mobilen i mai.

Samsung størst totalsett også i USA
iPhone 5s har i de siste tre månedene vært toppselgeren. Men totalt sett må Apple seg slått (når alle modeller tas med), for Samsung har 36,8 prosent av markedet, mens Apple har 32,5 prosent.

Apples 4,7″ og 5,5″-timing ser grunnet disse tallene, fornuftig ut.
 

Kilde:
Kantar Worldpanel

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse