Annonse


– Ødelegger for millioner av brukere

Microsoft gjør det nok i beste mening når de blokkerer 22 domener som de mener blir brukt til å kidnappe Windows-maskiner.

–Ble aldri kontaktet
Domenene er er registrert på selskapet No_IP, som leverer dynamiske IP-adresser gratis til nettbrukere.

Nå reagerer No-IP kraftig på at Microsoft på denne måten tar seg til rette og foretar det de mener er en ren kidnapping av deres adresser.

– Dessverre ble vi aldri kontaktet av Microsoft eller forespurt om å blokkere subdomener, selv om vi har en åpen kommunikasjonslinje til Microsofts ledelse, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Annonse
– Kunne bare spurt
No-IP mener at Microsoft bare kunne spurt, så hadde de gjort som de sa.

I stedet opplever de at Microsoft bare overtar domene som en slags digital okkupasjonsmakt.

– Microsoft hevder at de bare vil at vi skal rydde opp, men med sine drakoniske handlinger rammer de millioner av uskyldige Internett-brukere, heter det videre.

Har rettskjennelse
Microsoft sier på sin side at No-IPs infrastruktur ble hyppig brukt av kriminelle. Dette skal ha skjedd ved hjelp skadevareprogrammene  Bladabindi (NJrat) og Jenxcus (NJw0rm), som kan spores til Algerie og Kuwait.

Selskapet fikk en rettskjennelse fra en domstol i Nevada for å ta beslag i adressene. De mener gratis IP-tjenester som No-IP er lett bytte for nettkriminelle, og føler derfor at de gjør verden ene tjeneste ved å ta affære.

– Nett-diktatorer
Kilder uavhengig av Microsoft og No-IP hevder at Microsoft blir en salgs nett-diktatorer ved å ta seg til rette på denne måten.

– Ved å bli et slags overformynder for disse gratis dynamiske DNS-domenene, kommer Microsoft i en posisjon der de får fullstendig kontroll og kan diktere konfigurasjonene. Microsoft har effektivt utradert No-IP, som nå opplever at deler av deres egen infrastruktur blir fjernet med loven i hånd, skriver Claudio Guarneri i Radically Open Security i en e-post til Ars Technica.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse