Annonse


Har Microsoft gitt opp drømmen?

Vi vet allerede at «Update 2» til Windows 8.1 er underveis, men hva kommer etter den?

«Threshold» er navnet på flere kommende oppdateringer
Det er for tiden full forvirring rundt oppfølger-oppdateringen. Som nevnt tidligere vet ikke engang Windows-ekspert Mary Jo Foley hva som kommer i den neste oppdateringen.

Det vi vet er at navnet på en haug med viktige oppdateringer som kommer fremover er døpt «Threshold» (på samme måte som oppdateringene som ble merket «Blue»), men det er usikkert om den neste oppdateringen til Windows 8.1, gjør OS-et om til Windows 9, eller om det er snakk om «Update 3», og at Windows 8-merkevaren med andre ord vil vare ut året.

Det ryktes uansett at Windows 9 kommer i april neste år.

Annonse
«Update 3» eller Windows 9?
Kanskje har ikke Microsoft heller bestemt seg, for kommer startmenyen tilbake, er dette en såpass stor endring at det kanskje er naturlig å hoppe over Update-navnet, og gå rett på Windows 9?

Visstnok skal «Threshold» uansett gjøre det enda enklere for mus- og tastatur-brukere, og det ryktes nå at oppdateringen (altså Update 3) skal sende brukeren til skrivebordet (på stasjonære) som standard og altså innføre startmenyen.

Ifølge Neowin ser «Threshold» såpass annerledes ut med tanke på den visuelle stilen i forhold til Windows 8.1. Det skal være lett å se forskjell på de to.

Tilbake til gamle Windows
Da er vi på mange måter tilbake til Windows 7 med et tradisjonelt grensesnitt for mus- og tastatur-brukere.

Microsofts visjon om et hybrid-OS som fungerer på samme måte alle type enheter, kan være i oppløsning. Dette var tidligere Windows-sjef Steven Sinofskys drøm. 

Sinofsky forlot selskapet i november 2012.

Fortsatt som standard på nettbrett
Nettbrett-produkter med Windows 8/9 vil selvsagt fortsatt fremheve Modern UI.

Det ryktes at Microsoft skal avsløre hva som blir å finne (heller ikke det er kjent) i «Update 2» 13. juli 

På samme messe ryktes det også at WIndows 9 beta skal vises frem for første gang.

Windows Phone
Ikke bare er «Threshold» en rekke oppdateringer til Windows, men også Windows Phone. 

«Threshold» er ifølge en ny avsløring fra Mary Jo Foley den store oppdateringen til mobil-operativsystemet som smelter sammen kodebasen til Windows Phone og Windows RT.

På den måten kan det nye forente mobil-OS-et (som visstnok også skal brukes på ARM-baserte Lumia-mobiler, nettbrett med samme arkitektur og Intel Atom-baserte produkter) passe på en rekke enheter.

Hybrid-enheter som Surface Pro 3 beholder både skrivebordet og startmenyen, og OS-et er smart nok til å vite om du bruker tastatur, og viser det beste grensesnittet basert på dette.

«Threshold» ventes tidlig neste år.
 

Kilder:
Neowin
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse