Annonse


Se hvor bra YouTube blir nå

YouTube får nå støtte for 48 og 60 bilder i sekundet (60 FPS).

Annonsert i natt
Samtidig innfører de en tipsordning som gjør at du kan koble deg til folkefinansieringssystemer som IndieGoGo og Kickstarter.

Dette annonserte YouTube-sjefen Susan Wojcicki på hjemmevideokonferansen VidCon i natt norsk tid.

Opptil 3000 kroner
Donasjonene kan være alt mellom 1 og 500 dollar (fra 6 til 3000 kroner) og bidra til at de glade videoamatører kan få et nytt bein å stå på i tillegg til de som oftest ganske magre annonseinntektene som Google-systemet gir.

Annonse
Godt nytt for gameplay-entusiaster
Støtten for 60 bilder i sekundet er ikke minst en gladnyhet for de som legger ut spillvideoer (gameplay). For å kunne følge raske bevegelser sømløst, er det en fordel med hyppigere oppdateringer enn de 30 bildene pr. sekund som har vært maksimum på YouTube inntil nå.

Bedre filmtrailere
60 FPS er nå standard på de fleste spill-reklamefilmer, og fungerer best når man skal legge ut sekvenser fra de nye spillkonsollene Xbox One og PlayStation 4.

Samtidig vil filmtrailere og annet materiale kunne legges ut i i bedre kvalitet (se videoeksempelet under), slik at de virkelig kommer til sin rett:

Amatør-oversettelse
I tillegg til dette kunne Wojcicki også annonsere et nytt oversettersystem der folk kan lage undertekster på sit eget språk dersom de ogå behersker språket i originalvideoen.

Gratis lyder
En annen god nyhet for videoamatørene er et nytt bibliotek for lydeffekter og musikk som alle fritt kan forsyne seg av uten å tenke på opphavsretten.

Biblioteket vil inneholde 7500 klipp.

Tagge-system
Og sist, men ikke minst: Et tagge-system som gjør det enklere å holde styr på hvem som er med i videoene.

Kilde:
Mashable.com

Se dette videoeksempelet fra YouTube (48 FPS)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse