Annonse


Android-sjef: – Nexus forsvinner ikke

En rekke tweets fra lekkeren @evleaks, og det faktum at Project Silver ble avslørt, fikk mange til å spekulere i om Nexus-serien fra Google skulle bort.

Nexus forsvinner ikke
Men dette tilbakeviser nå Googles David Burke (han er Nexus-sjef), på tide vil mange si, ryktene har versert i flere måneder.

Ifølge Readwrite, som også har intervjuet Burke, kommer det en ny Nexus-mobil, og sikkert et nettbrett også, samtidig med lanseringen av den endelige versjonen av Android L i høst.

– De tar feil
«Folk har snakket om Nexus fordi det kommer noe annet, og da tror de at det betyr slutten for Nexus. Det er en fullstendig feil konklusjonen å komme til», forklarer Burke.

Annonse


Android Silver er et Google-program med selskapets krav og spesifikasjoner som operatører og mobil-produsenter må forholde seg til for å få lov til å lage mobiler under dette det nye programmet.

De første Project Silver-produktene ventes neste år.

En del av utviklingsprosessen
Hvorfor? Fordi Nexus-serien ikke bare er til for å selge OS og mobiler, men også for å hjelpe selskapet til å utvikle Android, og vise andre hvordan det skal gjøres:

«Når vi arbeider, er det to typer «output». Vi bygger en Nexus-enhet, og vi bygger den åpne kildekoden. Det er helt umulig å lage åpen kildekode uten mobilen eller nettbrettet man bygger. Man må leve koden man utvikler.

Man kan ikke bygge en plattform abstrakt, du må lage en enhet (eller enheter). Så jeg tror ikke det noengang vil forsvinne.

En annen ting som gjør at Nexus er interessant, er at det er en måte for oss å forklare hvordan vi synes Android skal kjøre.»

 

Kilde:
Readwrite

Annonse