Annonse


Spotify-sjefen: – Vi beklager dette

Plutselig er bare singelen der, mens albumlåtene for øvrig er borte. Eller bare noen av låtene lar seg spille, slik som med Coldplays siste album «Ghost Stories», der bare tre av låtene lar seg spille – resten er i grått.

Sjefen beklager
Tendensen er klar: Stadig flere store artister vil melke nedlastings- og CD-salget før de legger seg ut til glede for de som betaler (eller godtar reklame) på musikkstrømmerne.

I et intervju med BBC Newsbeat beklager Spotify-sjefen Daniel Ek at dette skjer nå som strømmetjenestene er i ferd med å etablere seg som en bærebjelke for musikkindustrien.

– Øker sjansen før annet kjøp
– Vår syn er at å holde tilbake musikk fra strømming er det samme som å holde den tilbake musikk fra et publikum som ikke ville kjøpt uansett. Men om du tilbyr musikken via oss, øker sjansene for at folk på sikt vil kjøpe den, gå på artistenes konserter eller kjøpe effekter fra dem, sier Ek.

Annonse
– Mer kompleks industri
Ek påpeker at dagens musikkindustri er mye mer kompleks enn før, med et utall formater (CD, vinyl, strømming, luksusbokser etc.) og salgskanaler (nedlasting, salg over disk, nettsalg m.m.) og at det derfor er smart å være overalt.

I tillegg til Coldplay har også The Black Keys valgt å holde sitt nye album Turn Blue vekk fra Spotify og nøye seg med singelen Fever.

– Unnskyld
Spotify ber nå om unnskyldning til de av kundene deres som leter forgjeves etter de siste godbitene fra musikkfavorittene sine.

– Artisten eller de som representerer dem har bestemt seg for ikke å lansere dette albumet på Spotify. Vi jobber med saken og håper at de vil ombestemme seg snart, heter de i meldingen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse