The Brit Awards, Show, O2 Arena, London, Britain - 21 Feb 2012

Annonse


Blir hun virkelig kastet ut?

Mange aviser skrev i går om YouTubes nye betal-tjeneste, der du skal få høre musikk uten annonser.

Kommer i sommer
Mange har sammenlignet tjenesten med Spotify, og mye tyder på at det er snakk om et nytt grensesnitt som er mer egnet for mobil enn vanlig avlytting av «bare musikk»-videoer på det ordinære YouTube.

Heftig diskusjon
Det nye tilbudet er ventet å komme i løpet av sommeren. Priser og utvalg er ennå ikke kjent.

Imens har det oppstått en heftig diskusjon om artister som nekter å gå med på YouTubes vilkår vil bli blokkert og i så fall hvordan dette skal skje.

Annonse
Uavhengige selskaper
Blokkeringen skal gjelde et stort antall artister, blant dem Adele, The xx, Artic Monkeys, The Prodigy, Jack White, Radiohead og Sigur Ros.

Felles for dem alle er at de er på uavhengige eller egne plateselskaper som YouTube enten ikke ikke forhandler med, eller som har sagt nei.

Også vekk fra åpen del?
Det store spørsmålet er imidlertid om disse artistene i tillegg til å bli blokkert på betaltjenesten også vil bli blokkert på den åpne delen av YouTube.

Ja, mener tydeligvis Financial Times.

Nei, mener et stort antall musikkfans. De tror at Financial Times og de mange som har sitert dem har misforstått, og at blokkeringen bare gjelder den lukkede delen.

– Får ikke lenger betalt
Noen mener også å vite at dersom artister velger å bare fortsette på den åpne delen, vil de bli fratatt muligheten til å legge inn reklame i videoene sine.

Dermed vil de ikke lenger ha noen inntekter fra YouTube-avspillingene.

Kilder:
Financial Times (krever abonnement)
The Guardian
Reddit
Dagbladet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse