MEGA website Launch,  Dotcom Mansion, Auckland, New Zealand - 20 January 2013

Annonse


– Du får 30 millioner for å hjelpe meg

Sitter du på opplysninger som kan hjelpe Kim DotCom å vinne saken sin?

Da kan du innkassere 30 millioner kroner.

– Ble brukt i valgkampen
Dotcom, som risikerer å bli utlevert til USA og stilt for retten for brudd på opphavsretten, har nemlig utlovet en dusør på 5 millioner amerikanske dollar (om lag 29,9 millioner norske kroner) til varslere som kan hjelpe ham å bevise at saken mot ham bare er et politisk spill.

Dotcom mener nemlig at den amerikanske regjeringen brukte ham for å få president Barack Obama gjenvalgt.

Annonse
– Maktmisbruk
Obama-kampanjen var ifølge Dotcom avhengige av støtte fra Hollywood for å kunne lykkes, og for å blidgjøre filmbransjen skal Obama-administrasjonen ha reist saken mot ham.

– Tidligere senator og nåværende leder av MPAA (filmbransjens organisasjon, red.anm.) Chris Dodd og visepresident Joe Biden i særdeleshet har misbrukt sin politiske makt for å gjøre ødeleggelsen av Megaupload mulig før en rettssak, sier Kim Dotcom til Torrentfreak.com.

Kontaktet Snowden-avis
Dotcom forteller at han har hatt kontakt med den britiske avisa The Guardian, som brakte avsløringene fra Edward Snowden fram i lyset.

Nå håper han at avisa kan gjøre det samme med hans sak.

– Kostet oss 2,9 milliarder
– Jeg har vært i kontakt med The Guardians redaktør og han har vært så vennlig å re-tvittre tilbudet mitt. Han sa at han håper at noen vil svare på det, sier Dotcom.

Amerikanske påtalemyndigheter mener på sin side at Dotcom  og hans tidligere fildelingsportal MegaUpload har kostet filmbransjen en halv milliard dollar (om lag 2,9 milliarder kroner) i tapte inntekter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse