Annonse


Endelig får han kopiere CD-samlingen sin

Allerede i 2008 ble det kjent at den britiske regjeringen kunne komme til å (pass på at du sitter godt på stolen og hold på hatten) åpne for kopiering av egne CD-plater (hvem holdt på med slikt lenger, selv i 2008?).

Klare unntak
Så, i mars i år, ble det endelig en realitet.

Men likevel med klare unntak: Om du for eksempel skulle driste deg til å gi bort CD-kopien til en kamerat eller slektning, ligger du fortsatt tynt an.

Mandag denne uka kunne Torrentfreak fortelle at opphevelsen av forbudet bare gjelder for funksjonshemmede.

Annonse


Du må sitte i rullestol
Ja, du leste riktig: Dersom du ikke sitter i rullestol eller på annen måte er forhindret fra å delta 100 prosent i samfunnet, kan du ikke kopiere fritt.

Og selv om du skulle mangle syn, hørsel eller en fot eller et bein, så er det ikke fritt fram da heller.

Og selv da er det ikke lov…
I dekretet som har utgått fra den britiske regjeringen heter det nemlig følgende:

Funksjonshemmede og deres organisasjoner kan nå lage tilgjengelige kopier av opphavsbeskyttet materiale (f.eks. musikk, film, bøker) når det ikke eksisterer noe kommersielt alternativ.

Venter på parlamentet
Regjeringen har riktig nok en intensjon om at kopiering til privat bruk skal bli lov for alle, men dette lar vente på seg.

Årsaken er ifølge Torrentfreak at saken må opp i parlamentet først. Og der kan det jo tenkes at det fortsatt sitter en og annen gammel grinebiter som jobbet i platebransjen på 1980-tallet.

Annonse