Annonse


Ballmer vil betale 12 milliarder for dette

Den tidligere Microsoft-sjefen Steve Ballmer er for tiden uten jobb, men han slipper å stå i amerikansk suppekø av den grunn.

Rekordpris
Så rik er arbeidsledige Ballmer at han uten videre blar opp to milliarder dollar – 11,92 milliarder norske kroner – for basketball-laget LA Clippers.

Det er ifølge flere amerikanske medier det meste noen så langt har betalt for et lag i den amerikanske basketball-ligaen NBA (National Basketball Association).

Salget er ennå ikke i boks, siden det både er strid om omstendighetene rundt og det faktum at tre fjerdedeler av de 30 NBA-lageierne må godkjenne det først.

Annonse
Flere bud
Om handelen går i orden, vil prisen være fire ganger høyere enn forrige rekord, da Milwaukee Bucks gikk for 550 millioner dollar (om lag 3,2 milliarder kroner).

Salget av LA Clippers skjedde etter en budrunde mellom Ballmer, den tidligere platebransje-modulen David Geffen og de to Los Angeles-baserte investorene Tony Ressler og Bruce Karsh.

Tjente 11,9 milliarder
Mens Geffen bød 1,6 milliarder, stoppet Ressler og Karsh ved 1,2. Når Ballmer smelte 2 milliarder i bordet var altså laget hans.

Aller bredest burde kanskje Donald Sterling smile, selv om salget ikke er helt frivillig fra hans side.

Rasisme-bråk
Sterling investerte i 1981 12,5 millioner dollar i laget, og kan altså notere seg en gevinst på hele 15 900 prosent (11 914 149 000 kroner) om man ser bort fra at forskjellen i dollarverdi.

Sterling har for øvrig vært i hardt vær i det siste på grunn av rasistiske uttalelser. Dette har medført at han vært under press for å selge. Det er kona hans som står for salget, men det kreves likevel at han selv skriver under kontrakten.

Kilde:
Los Angeles Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse