Apple Accessories And Hardware Shoots

Annonse


– «Smarthjem» blir det nye store fra Apple

Apple kommer til å presentere et omfattende system for såkalt smarthjem-styring (home automation) på sin utviklerkonferanse WWDC neste uke.

Det hevder den respekterte finansavisen Financial Times (krever innlogging).

Spesiell nisje
Det har så langt ikke vært noen mangel på slike systemer, og i mange år har folk vært i stand til både å åpne garasjedøra, regulere temperaturen i stua og slå på lyset via fjernkontroller tilboblet nett.

Det finnes også løsninger for iPhone/iOS, slik som LightWaveRF.

Annonse
Men slikt har forblitt en nisje for huseiere med spesiell interesse for teknologi.

Vil svare på Nest-kjøpet
Nå ser vi at store selskaper vil gjøre dette til et massemarked. Sikkerhetsselskaper som Verisure (tidligere Securitas) og Sector Alarm har allerede smarte løsninger for overvåking av hjemmet med muligheter for app-styring av både dørlås (Verisure via Yales Doorman-lås) og andre funksjoner.

Microsoft har helt siden 2010 jobbet med sitt HomeOS.

Og i januar i år kjøpte Google Nest, et avansert brannvarsler- og termostatsystem som kan bygges ut til full hjemmeautomatisering.

Ifølge Financial Times er Apples nye satsing et svar på dette.

Godt utgangspunkt
Apple har nemlig noe som Google ikke har – en smarttelefon og et mobilt OS som alene har over 40 prosent av markedet på verdensbasis (tall fra Kantar for 2013).

Selv om Googles Android er langt større med en markedsandel på over 50 prosent (Windows Phone og andre plattformer har de øvrige 10 prosentene), er dette OS-et jo spredt over en rekke modeller og produsenter.

Dermed har Apple et godt utgangspunkt for å skape et massemarked, som for så mye annet.

Kombinasjon av teknologier
Financial Times har ikke greid å spa opp mange detaljer, men nevner muligheten for å slå på lyset automatisk med din iPhone når du kommer hjem.

Financial Times gjetter på at systemet vil bruke WiFi, i kombinasjon med iBeacon (Apples innendørs posisjoneringssystem) og NFC (nærfeltskommunikasjon).

Har de noe unikt?
Det skulle ikke være noe problem verken å skru på lyset eller å styre gardinene også med Android- og Windows-telefoner, så det blir spennende å se hva Apple egentlig drar opp av hatten på mandag, når WWDC starter.

Du finner uansett bred dekning av arrangementet i ITavisen mandag kveld.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse