Annonse


Nei, det er ikke 3D slik du tror

Google jobber med en versjon av sitt sju tommers nettbrett som kan ta 3D-bilder.

– Vil lage 4000
Dette skriver  Wall Street Journal.

Ifølge avisen planlegger selskapet å produsere 4000 prototyper av nettbrettet.

Helt ny teknologi
Det dreier seg ikke om et tradisjonelt 3D-kamera av den typen du nå kan få kjøpt i butikken. Når Google snakker om 3D, så handler det om Project Tango.

Annonse


Selskapet har allerede sluppet en eksperimentell mobiltelefon med teknologien, en 5-tommers Android-sak som kalles Nexus og som selges til utvalgte testpersoner på samme basis som Google Glass.

Sensorer og kameraer
Det samme kommer trolig til å skje med Nexus-brettet.

Brettet er ifølge Wall Street Journals kilder utstyrt med to baksidekameraer, infrarøde dybdesensorer og programvare som fange presise tredimensjonale bilder av gjenstander.

3D-kart av omgivelsene
Som vi allerede har sett med telefonen er hensikten først og fremst å lage tredimensjonale kartutsnitt av brukerens omgivelser.

Koblet opp med Google Maps ser selskapet store muligheter for denne teknologien framover.

250 000 målinger i sekundet
Google  5-tommerstelefonen sin med samme teknologi slik:

– Vår nåværende prototype er en fem tommers Android-telefon som inneholder svært skreddersydd maskin- og programvare som er laget for å følge enhetens bevegelser i full 3D mens du holder den. Samtidig lages et kart over omgivelsene. Sensorene gjør at telefonen kan foreta en kvart million 3D-målinger hvert sekund mens den oppdaterer posisjon og plassering i høyde og bredde i sanntid. Dette kombineres i én enkelt 3D-modell av området rundt deg.

Eter alt å fungerer det nye brettet på samme vis, med den forskjell at sju tommers skjerm muligens gir enda bedre opplevelse.

Les også digi.no

 

Annonse