Annonse


Sikleverdige Surface

Med Surface Pro 3 har Microsoft laget det som muligens er en laptop-erstatter. Det kan være en stor seier i seg selv.

Du trenger bare en Surface?
For om den viser seg å være akkurat det, og er like god som et nettbrett, har konkurrentene fått noe å bryne seg på.

Microsoft presenterte et tall det er verdt å tenke på i går:

«96 prosent av alle som eier en iPad, har en laptop» – Hva om Microsoft kan snu dette til å bli «96 prosent av alle som har en Surface, har ikke et nettbrett fra konkurrenten?»

Annonse
Vil ikke konkurrere i nettbrett-segmentet
Da kan selskapet klare å slå to fluer i ett smekk: Ta over deler av laptop-markedet, og eliminere kjøp nummer to, altså nettbrett fra Apple og Google.

Det er dette de må klare, for de har bare 1,2 prosent av nettbrett-markedet, og dette segmentet ser tegn til stagnasjon.

Det kom klart frem under gårsdagens pressekonferanse at dette er Microsofts strategi. Kunden skal få begge deler i dette produktet, og derfor slippe valget.

Microsoft presenterte ikke Surface Pro 3 som et konsum-produkt under gårsdagens pressekonferanse, noe som ytterligere styrkes av produktbilder som dette. (Ill.: Microsoft)

Endelig et produkt vi har skikkelig lyst på
Om de lykkes er selvsagt helt opp til produktet, og det ser lysere ut en noensinne. Dette er det tynneste Intel Core i-produktet på markedet, noe som igjen betyr at det er den tynneste fullverdige datamaskinen å få tak i. 

Gir fortsatt Windows 8 fortsatt en vond smak i munnen til potensielle kunder i kjøpsmodus? Microsoft eliminere enhver tvil i en kjøpssituasjon med et såpass dyrt produkt. Windows 8 kan være nok til å tippe det hele i feil retning.

Om salget ikke går som forventet, har vi en følelse av syndebukken er OS-et, og hverken maskinvare eller design – Dette har Microsoft nå tydelig vist at de mestrer med lette og tynne Surface Pro 3.

Surface Pro 3 pirrer kjøpslysten som et Microsoft-produkt ikke har gjort på lang tid.

12 tommeren er et produkt vi får en god-følelse av at vi må ha, men som vi ikke rasjonelt kaster oss over av den grunn at vi allerede eier en bærbar og et nettbrett.

Vi er neppe alene med å potensielt vente med Surface-kjøpet, alene grunnet denne faktoren. Surface Pro 3 oser premium-kvalitet som få Windows 8-bærbare gjør.

En kraftig, og tynn, PC
Den er altså veldig lekker, og selv om den ikke er vifteløs, er det grunn til å tro at støynivået er svært lavt grunnet et lekkert konstruert avkjølingssystem som er integrert i formfaktoren og det flotte formspråket Microsoft har fulgt opp med tredje-generasjon.

Spørsmålet er ikke om dette er en god laptop, for det ser det vitterlig ut til at det er, spesielt fordi den nå kan hvile på fanget ditt i en rekke posisjoner, og et forbedret klikk-tastatur (som ikke følger med – et feilgrep? Muligens, for de er ikke billige).

Utfordringen til Microsoft blir å overbevise om at kunder på utkikk etter bærbar og/eller et nettbrett å velge Surface 12″, og bare Surface.

Surface-sjefen avslørt at de har mindre produkter under utvikling, så vi får se om de kan karre til seg større markedsandeler med denne hybriden mens vi venter.

Det er i hvert fall ikke maskinvaren det står på.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse