Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kan kunstig intelligens erstatte et menneske? Det mener styret i Deep Knowledge Ventures. (Ill.: REX/OJO Images/All Over Press)

Hvem er det som sitter der borte?

Det er i hvert fall ikke et menneske…

De som har sittet og gjespet seg gjennom et styremøte vet at ikke alle som er valgt til å bestemme over en bedrift er like godt kvalifisert til jobben.

Ingen lange, usaklige innlegg
Men hva om du valgte inn et kunstig intelligens-program i stedet?

Et slikt program sovner ikke, og det er ingen fare for at det plumper ut med usaklige, tidkrevende, irrelevante innlegg som bare utsetter den etterlengtede styremiddagen ytterligere.

Møt VITAL
Slik tenker det Hong Kong-baserte investeringsselskapet Deep Knowledge Ventures, som formelt har valgt inn et AI-program (Artificial Intelligence – kunstig intelligens) som fullferdig styremeldem.

Det nye styremedlemmet heter VITAL (Validating Investment Tool for Advancing Life Sciences), og er ekspert på å forutsi hvilke investeringer som til enhver tid er mest lønnsomme innen medisin og bioteknologi.

Har vist seg treffsikker
VITAL-programmet har tidligere vist seg å være svært så treffsikkert, og Deep Knowledge regner derfor med at styrevedtakene om nye investeringer vil bli smartere med et ikke-menneske med på laget.

Kilder:
Betabeat
Business Insider
Aging Analytics

Les også digi.no

Stikkord: kunstig intelligens