Annonse


Google Glass-utvikler går til Oculus VR

Adrian Wong har forlatt Googles Glass-team til fordel for Oculus VR.

Forlater Google for Oculus og Facebook
VR-selskapet har virkelig bevist at 3D-briller er noe å satse på, etter flere tiår med stagnasjon, og nå har de styrket staben ytterligere, og ikke minst stukket en finger i øyet på Google.

Wong var nemlig «lead electrical engineer» hos søkegiganten, men er nå altså en del av Facebook-moderskipet. Wong har minst 10 patenter under beltet, mange av dem direkte relatert til Google Glass.

Også de tidligere Valve-programmererne og utviklerne Aaron Nicholls og Michael Abrash har byttet beite (Abrash sluttet hos Valve i 2011), og er nå en del av Oculus VR.

Annonse


Lang erfaring
Abrash nyter stor respekt i programmeringsmiljøet. Han jobbet med grafikk- og assembly-kode for Microsoft og Windows NT 3.1 på nittitallet, for så å bli en del av id Software for å lage Quake.

Etter lanseringen av Quake i 1996, gikk Abrash tilbake til Microsoft der han jobbet med Xbox. Han forlot Microsoft i 2001.

Også John Carmack, progammerings-legenden bak Doom og Quake, jobber også for Oculus VR – et jobbskifte som ikke har vært helt uten dramatikk.

Ocoulus’ Luckey Palmer, Michael Abrash og John Carmack på Quakecon 2012 snakker VR:

 

Kilder:
LinkedIn
TechCrunch

Annonse