Annonse


Det var nesten som han virkelig var der

Michael Jackson avgikk ved døden den 25. juni 2009.

Men i natt norsk tid sto han igjen på scenen – utrolig nok.

Teknisk forklaring
Nå tror vi ikke på spøkelser.

Og som det meste annet som fortoner seg overnaturlig hadde også den avdøde supåerstjernens gjenkomst på Billboard Music Awards-prisutdelingen på MGM Grand i Las Vegas en naturlig – eller rettere sagt teknisk forklaring.

Annonse
Framfører låt fra nytt album
Det hele begynner med at en dansetrupp i futuristiske klær kommer inn på scenen. Så trekkes teppet fra, og der sitter Michael Jackson på sin pop-trone, akkurat som ingenting skjedde for nesten fem år siden.

Han reiser seg og synger «Slave to the Rhythm» fra det ferske, prosthume albumet Xscape, og det ser unektelig ut som han virkelig står på scenen.

Tupac var først
Nå er ikke Michael Jackson den første som «opptrer» etter sin død. De gjorde det samme med Tupac Shakur (død 1996) i 2012.

Coachella-festivalen i California i april det året opptrådte det tidligere hip hop-idolet sammen med de høyst levende kollegene Snoop Dogg og Dr. Dre.

«Idol» for hologrammer
I Japan har det i mange år vært vanlig med stjerner som aldri har levd, men som bare finnes som hologram. Og i Sør-Korea arrangeres K-Live, en slags «Idol»-konkurranse for syngende hologrammer (Michael Jackson-utgaven er ikke et hologram, men en video som prosjekteres på en glassflate i 2D).

Men teknologien har som vi ser kommet et godt stykke videre siden den gangen.

Krangel om rettigheter
Forut for Jackson-stuntet kranglet flere selskaper om hvem som har rettighetene til teknologien. Dette ble imidlertid avklart juridisk før nattas show.

Her ser du opptaket (Dagbladet.no/Db TV/Reuters):

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse