Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det tar tid, men BankID har på planen å droppe Java til fordel for en helt ny løsning.

Microsoft advarer mot Flash og Java

Fortsatt den største trusselen.

Ifølge Microsoft er Oracle Java og Adobe Flash fortsatt den største sikkerhetstrusselen for Windows-brukere. Også Internet Explorer er på listen over de mest utsatte programmene.

Java, Flash og IE
Det kommer frem i selskapets Security Intelligence Report, omtalt av Inforworld. Det har i mange år vært disse to plattformene som har måttet hasteoppdateres ofte – et særlig stort problem er Java, da flere banker i Norge fortsatt er avhengige av plattformen for innlogging. Flash er også svært utbredt, da det brukes for annonsevisning og videoavspilling.

Les også: – Ikke bruk Java!

Det påpekes i rapporten at Java er den desidert største trusselen, etterfulgt av Flash og selskapets egen nettleser, Internet Explorer.

Les også: Flash kriseoppdatert igjen.

Utnytter fortsatt hull fra 2008
Det mest overraskende er kanskje at den mest sirkulerte feilen som kan utnyttes av hackere ble rapportert og tettete allerede i 2008. Oppdateringsteknikken fungerer tydeligvis langt fra tilfredstillende.

Les også: Slik skal BankID kvitte seg med Java.

Heldigvis er Flash bakt inn i Chrome, og oppdateres derfor automatisk for brukeren.

Årsaken til den plutselige økningen i angrep mot Flash, og spesielt Java, er ferdige hacker-pakker som gjør det enkelt å angripe hullene, også for amatører.

Kilde:
Infoworld

Stikkord: flash, java, sikkerhet