Annonse


Microsoft advarer mot Flash og Java

Ifølge Microsoft er Oracle Java og Adobe Flash fortsatt den største sikkerhetstrusselen for Windows-brukere. Også Internet Explorer er på listen over de mest utsatte programmene.

Java, Flash og IE
Det kommer frem i selskapets Security Intelligence Report, omtalt av Inforworld. Det har i mange år vært disse to plattformene som har måttet hasteoppdateres ofte – et særlig stort problem er Java, da flere banker i Norge fortsatt er avhengige av plattformen for innlogging. Flash er også svært utbredt, da det brukes for annonsevisning og videoavspilling.

Les også: – Ikke bruk Java!

Det påpekes i rapporten at Java er den desidert største trusselen, etterfulgt av Flash og selskapets egen nettleser, Internet Explorer.

Annonse


Les også: Flash kriseoppdatert igjen.

Utnytter fortsatt hull fra 2008
Det mest overraskende er kanskje at den mest sirkulerte feilen som kan utnyttes av hackere ble rapportert og tettete allerede i 2008. Oppdateringsteknikken fungerer tydeligvis langt fra tilfredstillende.

Les også: Slik skal BankID kvitte seg med Java.

Heldigvis er Flash bakt inn i Chrome, og oppdateres derfor automatisk for brukeren.

Årsaken til den plutselige økningen i angrep mot Flash, og spesielt Java, er ferdige hacker-pakker som gjør det enkelt å angripe hullene, også for amatører.

Kilde:
Infoworld

Annonse