Annonse


Dette er faktisk ikke en iPad

Kinesiske Xiaomi kopierer Apple på en måte som får andre til å blekne.

Men er ikke dette en iPad..?
Men at de gjør det med stil, og samtidig innrømmer det, gjør at de i motsetning til andre selskap som prøver å vri seg unna, flagger en mye mer sjarmerende profil.

Xiaomi-sjef Lei Jun blir sammenlignet med Steve Jobs, og har Apple som forbilde i måten å bygge selskapet og produktene sine på: Fokus på få produkter, og sakte men sikkert forbedre dem.

(Ill.: Xiaomi)

Uforbeholden plastikk
Nå har selskapet avslørt sitt første nettbrett: Mi Pid. Det tar ca. to sekunder to et trent øye å se hvor de har hentet inspirasjon fra, nemlig: iPad og spesielt iPhone 5c.  

Annonse


Xiaomi intet mer reklamerer mer at de bruker samme materiale som Apples polykarbonat-mobil 5c.

(Ill.: Xiaomi)

iOS også kopiert 
Men det er jo ikke bare skall-designet som ligner på Apples produkter, til og med iOS 7-grensesnitt (selsakpets Android-skall heter 
MIUI) er kopiert ned til minste detalj med smale skrifttyper hånd i hånd med flat minimalisme.

Som om ikke det var nok har kina-nettbrettet akkurat samme oppløsning (2048 x 1536) og panel-størrelse som iPad mini, men heldigvis ikke samme pris – Apple tar 399 dollar (2373 kroner) for iPad mini Retina, mens Mi Pad 16 GB koster litt over 240 dollar (1427 kroner).

64 GB-modellen koster 275 dollar (1635 kroner).

(Ill.: Xiaomi)

Kraftig
På innsiden finner man Nvidias Tegra K1-brikke, som leverer svært pen spillgrafikk på Android-enheter. Dette nettbrettet er faktisk det første produktet på markedet med akkurat denne brikken.

microSD-kort-leser er også på plass med støtte for opp til 128 GB.

* 2 GB LPDDR 3 RAM
* ac WiFi
* 192 kjerners Tegra K1 (trolig 32 bit-utgaven med fire kjerner basert på ARM Cortex A15)

Lanseringen har beta-merkelapp på seg også i hjemlandet, og selskapet har selvsagt, og dessverre ikke, noen norsk importør.

(Ill.: Xiaomi)

 

Kilder:
Xiaomi
The Verge

Annonse