Annonse


– HD-lyd i iOS 8

WWDC 2014 nærmer seg med stormskritt, og vi vet med ganske stor sikkerhet at Apple skal snakke om iOS 8 (og kanskje også 8.1), samt OS X 10.10.

– HD-lyd i iOS 8
Men hva blir nytt i iOS 8? Det er vel ikke bare en helseapp og forbedrede kart
? Neida, det blir nok mer å kose seg med enn som så.

Samtidig som vi nå hører at Apple har kommet til enighet med Beats om oppkjøp (vi skrev om dette allerede i mars i fjor), noe som trolig gjør Interscope-sjef Jimmy Iovine og Dr. Dre til senior-konsulenter innad hos Apple, melder Mac Otakara at iOS 8 endelig skal introdusere støtte for 24-bits-HD-lyd.

Alle andre må nøye seg med 16-bit
Tredjeparts-apps vil kunne spille av de samme HD-filene, men da i 16, og ikke 24-bits oppløsning.

Annonse


Det er ifølge ryktet snakk om HD-lyd man må laste ned fra iTunes, og ikke strømming.

Dessuten ryktes det at Lightning-tilkoblingen må oppgraderes (og at det kommer nye Apple-øreplugger) for å støtte den nye HD-standarden ved bruk av støttede høyttalere, men ryktene sier ingenting om når dette skal skje (kanskje er det nok med en programvare-oppdatering?).

Hva skal Apple med Beats?
Men hva skal Apple med Beats? Noen spår at Apple smuldrer dem opp, og gjør den en del av Apple, og derfor kvitter seg med merkevaren i prosessen, mens andre tror det er langt mer sannsynlig at Apple drifter Beats som et separat selskap akkurat fordi merkevaren står så sterkt.

Uansett hva Apple har planer om å gjøre med produktetene og Beats-merkevaren, har de skaffet seg svært to viktige personer fra underholdningsindustrien.

Det kan hjelpe dem å skaffe seg rettighetene de trenger for nye tjenester, f.eks. strømming av musikk. Det er jo allerede ryktet at Apple har planer om å gjøre sky-tjenestene sine mer robuste fra og med iOS 8.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse