Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Har du ikke behov for den bredeste LTE-støtten, kan du spare over 1500 kroner på å velge en iPhone 5s Gold uten støtte for 2600 MHz LTE. (Ill.: Apple)

Selger iPhone 5s til sjokkpris

Her er den over 1500 kroner billigere.

IT24.no selger iPhone 5s 64 GB Gold langt billigere enn sine konkurrenter, hvordan er det mulig uten binding?

Oppdatert.

Egne importkanaler
Jo, selskapet
iT24.no / Electrico importerer ofte produkter utenfor de offisielle kanalene, og det betyr at de kan tilby amerikanske produkter som ikke er tiltenkt det norske markedet.

Ved et tilfeldig prissøk på prisjakt.no, dukket 64 GB-modellen opp til 5950 kroner.

Hvor mye skal Apples nettbutikk ha? 7590 kroner. Du kan altså spare 1640 kroner ved å kjøpe denne modellen.

CDON er nest billigst på prisjakt.no. De tilbyr den vanlige norske 64 GB Gold-modellen til 7389, altså 201 kroner billigere enn Apples nettbutikk.

Støtter ikke 2600 MHz LTE
Grunnen til at denne modellen er langt over tusenlappen billigere, er at den ikke støtter det norske 2600 MHz 4G-nettet, dvs: Den opererer på samme LTE-frekvens som iPhone 5: 1800MHz.

Det innebærer blant annet at du ikke vil få LTE i Oslo med et NetCom-abonnement, men at det fint vil fungere med Telenor.

Norsk reklamasjon
Som butikken selv forklarer:

«Denne modellen støtter samme frekvenser i Norge som iPhone 5. Dvs. operatører som bruker Telenor eller NetCom sitt nett støtter 4G foreløpig KUN der det er utbygd med 1800MHz (les mere nedenfor dersom 4G internet er viktig).

3G og GSM støttes av alle operatører og er likt på alle iPhone. Denne modellen støtter altså IKKE 2600MHz!».

Bortsett fra dårligere 4G-støtte, og at du må betale 5 kroner for lade-overgang, er modellen helt lik den Apple selger. Du får også norsk språk, da dette er bakt inn i iOS.

Dessuten plikter selsvsagt IT24.no, som en norsk butikk, å tilby den garantien og reklamasjonsretten som gjelder i Norge.

Kilde:
Prisjakt

Stikkord: iphone