Annonse


Dette blir vanskelig å kopiere, Samsung

Når Apple kommer i gang sammen med GT Advanced Technologies med en ny fabrikk for safirglass i Arizona starter hjulene, får de et formidabelt konkurransefortrinn.

Som i eksklusive ur
Både iPhone 6 og andre kommende, bærbare Apple-produkter vil etter alt å dømme bli utstyrt med det nye glasset, som i dag blant annet brukes i eksklusive armbåndsur.

Apple er likevel ikke den første som har brukt safirglass i mobiltelefoner.

Safir-telefon til 34 000
Luksustelefon-produsenten Vertu har brukt safirglass i over 15 år. Men så koster produktene deres skjorta også. 

Annonse
«Billigmodellen» Constellation starter for eksempel på 5700 dollar – litt under 34 000 norske kroner (pluss moms).

Må bruke diamantverktøy
Vertus designsjef Hutch Hutchinson sier at safirglass er et mareritt å jobbe med.

– Det er svært vanskelig å skjære i, slipe og polere. Vi må bruke diamantverktøy til alle disse prosessene, forklarer han til The Verge.

Gikk i tusen knas
Også Nokia og HTC har eksperimentert med safir, men så langt uten hell.

Mens Nokia brukte kalkulatoren og kom fram til at safirglass ville gjøre telefonene deres 10 ganger dyrere enn med dagens gorillaglass, opplevde HTC at glassene gikk i tusen knas når de prøvde å slipp-teste telefonene.

Begynner i det små?
Dersom Apple virkelig får til å lage telefoner med safirglass over hele skjermen, er det intet mindre enn en revolusjon.

Mange analytikere tror ikke de vil være i stand til dette, og at glasset i første omgang vil bli brukt i kameralinser og andre utvalgte deler på telefonen.

Vanskelig å kopiere
Men dersom de – slik mange andre tror – virkelig har klart å komme fram til en legering som «sitter» og dermed kan brukes over større flater uten at kostnadene blir uforholdsmessig høye, vil det være svært vanskelig for andre å kopiere den.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse