John McAfee in Miami Beach

Annonse


Vil du legge livet ditt i hendene på denne mannen?

Du har grunnlagt ett av verdens største og mest kjente antivirusselskap, begynner å trekke på åra og har solgt deg ut for et ukjent antall millioner dollar.

Da er det vel bare naturlig at du trekker deg tilbake og nyter livet i et solfylt og skattemessig hyggelig land som Belize.

Ikke akkurat pensjonistliv
Slik ble det ikke for John McAfee.

Selv om han nærmer seg 70, er livet hans så langt det går an å komme fra en fredfull historie om gyngestol på terrassen, lek med barnebarna og turer i solnedgangen med kona.

Annonse


68-åringens liv har de siste åra tvert i mot handlet om unge kvinner, narkotika og drap. I den rekkefølgen.

Mistenkt for drap
Det hele toppet seg i november 2012, da hans nabo i Belize ble funnet skutt og drept. Dette skjedde like etter at McAfee fant sine kjære hunder, som naboen stadig klaget på, drept.

Politiet mistenkte naboen for å ha drept hundene, og det var kanskje ikke så overraskende at de også mistenkte McAfee (som tidligere hadde hatt politibesøk i forbindelse med ulovlig våpenbesittelse og narkotika) for å ha tatt livet av naboen som hevn.

Tok ingen sjanser
Men selv om politiet raskt frafalt mistanken, tok McAfee ingen sjanser. Han la ut på en dramatisk flukt via Guatemala som til slutt endte med at han ble utlevert til USA.

Amerikanerne har så langt ikke kunnet påvise noe straffbart forhold, så McAfee er en fri mann tilbake i hjemlandet.

Så dukket han opp igjen…
Bortsett fra litt bråk med husverten har det vært relativt stille rundt ham.

Men nå dukker han opp igjen – på Google Play med appen Chadder (fines også for Windows Phone).

Bak appen, som er en chatte-klient som bruker kryptering for at ingen andre skal se hva du skriver, står selskapet Future Tense Central.

«Høyeste grad av sikkerhet»
På selskapets nettsted går det blant annet fra at:

Future Tense Central er et sikkerhets- og personvernselskap grunnlagt av John McAfe, grunnleggeren av McAfee anti-virus. Gjennom å tilby innovative mobil- og web-applikasjoner med den høyeste grad av sikkerhet gir vi deg den kunnskapen og bevisstheten du trenger for å ta bedre informerte avgjørelser når det gjelder din livsstil og personlige informasjon.

Se hvilke som gjør hva
I tillegg til Chadder tilbyr selskapet også Dcentral1, en mobil-app for både Android og iOS.

Appen gjør at du enkelt kan sjekke hvilke apper som lekker informasjon om deg og hvilke rettigheter de har på systemet ditt.

Systemet minner mye om Facebooks nye innloggingsrutiner, der du kan sjekke hvilke av Facebook-tilleggsappene dine som gjør hva.

Til hans fordel?
Men så spørs det da altså om John McAfees mildt sagt brokete private historie vil virke positivt eller negativt på kundetilstrømningen.

Noen vil kanskje riste på hodet. Men det kan vel tenkes at andre vil gi ham tillit rett og slett fordi han tør å stå fram som bakmann og ikke skjuler seg bak stråmenn.

 

Annonse