Annonse


– Derfor taper Apple

Silicon Valley og New York teknologi-investor Fred Wilson tror han vet hvorfor Apple kommer til å tape for Google og Facebook i det lange løp.

Google og Facebook vil dominere i 2020
Det var under TechCrunch’ konferanse, Disrupt, at Wilson ble spurt om hvilke selskap han tror er størst i 2020. 
Et notorisk vanskelig spørsmål i bransje som kan total-forandres i løpet av måneder, men Wilson tok utfordringen.

Han tror Google og Facebook vil komme inn på første og andreplass, mens et hittil ukjent selskap kaprer tredjeplassen.

Hva med Amazon?
Amazon blir ikke nevnt, men de blir stadig mer spennende. De har jo et gigantisk antall kundekontoer, nett-tjenester, nettbrett, strømme-boks og snart også en mobil. Alt koblet opp til nettets største butikk.

Annonse
Apple og Microsoft? De vil falle kraftig tilbake, spår han.

– Deres greier i skyen er i hovedsak ikke god nok. Jeg tror ikke de tenker nok på data og skyen, påstår Wilson om Apple.

– Nettet viktigere enn maskinvare
Hvorfor? WIlson mener Apple fokuserer for mye på maskinvare, og for lite på skyen og gratis-tjenester – dette er jo ting Google gjør svært godt i dag, og Apple langt er langt i nærheten av å matche. 

Det er ingen tvil om at Apple er dyktigere på maskinvare, og Google bedre på nett-tjenester, men kan dette forandre seg?

Google for sterke nå, men…
Kanskje ingen av selskapene vil være topp-fem-selskap i 2020? Det er vanskelig å se for seg at Google ikke vil ha en svært sterk posisjon, men hva når eller om det kommer et selskap om revolusjonerer søk som Google gjorde det på nittitallet?

Eller kanskje hyrer Apple akkurat de riktige folkene, og investorer smart i server-parker og nett-tjenester, slik at de blir mye bedre på nett i kombinasjon med egenutviklet maskinvare.

Windows som en tjeneste
Microsoft er også interessante med sin Windows-som-en-tjeneste som kan kjøre på alt, og være tilgjengelig til alle tider.

Windows er jo fortsatt det desidert største operativsystemet på PC-er, men vi vet jo hvor svak posisjonen deres er foreløpig i nettbrett- og smartmobil-markedet.

Microsoft nest størst
Interessant nok er de jo verdens nest største mobil-produsent nå som de har kjøpt Nokia, men dette inkluderer «
dumbphones» i utviklingsland. Som smartmobil-produsent med Lumia-modellene har fortsatt Windows Phone en veldig liten del av markedet.

Maskinvaren vil kanskje ikke være like viktig det neste tiåret, spørsmålet er hvem som kommer til å levere den beste sky-opplevelsen, og som baker det best sammen med mobiler og nettbrett.

Kanskje er det på overtid at de store for alvor utfordres av en nykomling?

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse